Тъкър Карлсън – вече бившата звезда на FOX, която внезапно

...
Тъкър Карлсън – вече бившата звезда на FOX, която внезапно
Коментари Харесай

След уволнението си бившата звезда на FOX Тъкър Карлсън ще прави шоу в Twitter

Тъкър Карлсън – към този момент някогашната звезда на FOX, която ненадейно и без пояснения угасна от ефира на консервативната медия – разгласи, че ще възобнови програмата си в Twitter. Той дефинира обществената мрежа, благосъстоятелност на Илон Мъск, като единствената останала огромна платформа за свободно слово в света.

Карлсън бе един от най-популярните коментатори на крайното крило на Републиканската партия и водеше шоу по FOX News. Той бе свален изненадващо от екран в деня, в който бе оповестено решението от делото за клюка, в което медийната компания на Рупърт Мърдок бе поради клюка против Dominion Voting Systems.

Популярният тв водещ проговори обществено за първи път в Twitter няколко дни след уволнението си, като даде да се разбере, че то не значи дефинитивна разлъка със феновете. Тогава той единствено приготви почвата за формалното съобщение, направено в този момент с видеоклип в обществената медия. Карлсън обаче не даде доста детайлности – не стана ясно по кое време ще започва новата му стратегия, нито какво наличие ще включва.

Не е ясно дали FOX няма да опита да блокира опитите на някогашната си звезда да възобнови активността си.

След като похвали Twitter, че дава естрада на свободното слово, Карлсън демонизира новинарските медии и упрекна публицистите, че постоянно изключват обстоятелства, които се разминават с техните разкази. Но не загатна заспорните прояви на Мъск, откогато е притежател на платформата за микроблогинг, като блокирането на известни кореспонденти преди няколко месеца да вземем за пример.

Вестник Wall Street Journal, който се управлява от ръководителя на корпорацията FOX Рупърт Мърдок, заяви предишния месец, че договорът на Карлсън с FOX News е на стойност към 20 млн. $ годишно. Изданието написа, че на журналиста ще бъде изплатена дължимата му сума. Ходът на Карлсън да започва предаване в Twitter може да сложи под въпрос приемането на тези пари.

„ Не сме подписвали никаква договорка “, посочи Мъск в Twitter след видео известието на журналиста. „ Тъкър е обект на същите правила и хонорари като всички основатели на наличие. “

Решението на Карлсън да възобнови предаването си в Twitter е сигнал за мощното му предпочитание да продължи да участва както в медиите, по този начин и в политиката, където той играеше изключителна роля от ефира на FOW News.

Освен някогашния президент Доналд Тръмп, Карлсън евентуално бе най-мощният глас вътре в Републиканската партия, като законодателите се опасяваха от неговия яд и се показваха в програмата му в алегоричен реверанс пред краката му, написа CNN. Карлсън съумя да реализира това въздействие, като набираше все по-високи рейтинги. Огромният брой фенове обаче бе извоюван посредством антиимигрантска изразителност, подправени теории на конспирацията и разпространение на бели националистически тези.

We’re back.
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР