Така се случи, че отидох да гласувам на втория тур

...
Така се случи, че отидох да гласувам на втория тур
Коментари Харесай

Членове на СИК разкрили вота на проф. Анастас Герджиков

" Така се случи, че отидох да гласоподавам на втория тур на локалните избори рано. Няма опашка, в стаята са единствено членовете на секционната изборна комисия. Взимам две бюлетини, влизам зад пердето, попълням ги, излизам и ги депозирам на длъжностното лице ", споделя Герджиков. И продължава: 

" Длъжностното лице е недодялан мъж на към 70 година с космати ръце, покрити с татуировки. На тази възраст надали си е поставил " татуси " неотдавна, пристрастен от модата, по-скоро ги има от дълго време, от времето, когато е бил или избавител на плажа, или в пандиза. Мъжът поема бюлетините, РАЗТВАРЯ ПЪРВАТА ИЗЦЯЛО и усърдно стартира да прегъва единия ѝ край ".

Герджиков възразил, че може би не е добра концепция да разкрива тайната на вота му, само че различен член на СИК, който професорът разказа като " 18-годишно момче със задремал тип " му дал отговор с " муден, муден глас ", че краят на бюлетината трябвало да се прегъне. Професорът пресъздава още от разговора сред двамата: 

- Нямам нищо срещу, само че при прегъването не трябва да разтваряте цялата бюлетина, тъй че всички да видят по какъв начин съм дал своя вот.

- В края на деня по този начин или другояче ще разберем по какъв начин сте дали своят вот - възразява с флегматичния си глас момчето.

- Но не и по какъв начин е дал своя вот всеки поотделно - върша финален опит аз.

- Не се ядосвайте - дава отговор метафизичен момчето.

- Не се нервирам, виждате, че съм изцяло спокоен, просто не мисля, че това, което вършиме, е редно .

По време на целия разговор мъжът, поел бюлетините, не сподели нито дума, просто траял да сгъва, добавя проф. Герджиков. И приключва обявата си с думите: 

" Може би виновността е в мен? Сигурно не разбирам изборната процедура или се нервирам ненужно ", написа ректорът в профила си ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР