Така приходната част и капиталовата програма се намалиха с над

...
Така приходната част и капиталовата програма се намалиха с над
Коментари Харесай

Бюджет 2024 събира кабинета извънредно

Така приходната част и финансовата стратегия се понижиха с над два милиарда лв., само че първичните параметри на макрорамката, препоръчани от Министерството на финансите, се резервираха - три % недостиг на начислена основа, 3,2 на 100 растеж на брутния вътрешен артикул и средногодишна инфлация от 4,8 %.

 

ще е 933 лева, най-малката пенсия 528 лева А оптималният застрахователен предел ще бъде 3750 лева

 

Освен свиването на приходната част – затова и разходната през финансовата стратегия, оригиналност в бюджетирането за следващата година е разписването на огромните национални и общински планове в закона за бюджета.

 

" Цялата финансова стратегия на страната да бъде разказана в две приложения. Едно за общински планове, другото – за национални планове, тъй че да е безусловно ясно кои разноски в какви размери са утвърдени за финансиране ", изясни финансовият министър Асен Василев.

 

Финансовият министър е оптимист, че Бюджет 2024 ще бъде признат преди Коледа, а заложената в него рамка дава действителна вяра, че година по-късно можем да бъдем част от еврозоната.

 

, че съвсем всички общини към този момент са подали най-малко един капиталов план, само че и да не са – корекции могат да бъдат нанесени.

 

" Това, което сме разговаряли, е в случай че получим планове в интервала до приключване на предлагането за второ четене, те също да бъдат импортирани и да бъдат допълнени. Както и до 1 март да се даде опция с решение на Народното събрание, да се добавят планове на общини, които не са си достигнали лимита, нямат подготвени проекти  и така нататък ", добави Василев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР