Така премиерът Кирил Петков отговори чрез фейсбук на искането на

...
Така премиерът Кирил Петков отговори чрез фейсбук на искането на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да евакуираме екипажите на двата кораба, блокирани в Украйна

Така министър председателят Кирил Петков отговори посредством фейсбук на настояването на близки на моряците на " Царевна ", който е блокиран в обсадения Мариупол, за незабавна евакуация. Съпругата на един от моряците, Катерина Димова, съобщи:

" Корабът е към този момент с вреди от няколко дни. Има пукнати стъкла, дупки по самия обков на кораба. Писахме голям брой писма до Външното министерство, до Министерството на превоза. Други писаха и до президента. Една част от тези писма не получиха никакъв отговор, тъй че ние си оставаме чакайки и надявайки се тези хора да оцелеят по някакво знамение ".

Кирил Петков отговори, че държавното управление е в непрекъснат контакт с екипажите, блокирани в Мариупол и Черноморск и като министър председател има обвързване да обезпечи извеждането на тези хора по безвреден метод.

" Няма да поема риск от гърмеж на морска мина или обстрел на нашите съграждани, изключително когато те към момента имат храна. Всичко друго е противен ПР “, е позицията на министър-председателя във Facebook.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР