Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем

...
Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем
Коментари Харесай

Морфов: Цялата държава се е впила в нормалните хора и смуче кръвта им

" Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо ръководство към този момент в продължение на толкоз доста години. Цялата страна се е впила в естествените хора и смуче кръвта им, тъй като ги е боязън, тъй като са небогати, тъй като са слаби. И те това употребяват. "

Това сподели режисьорът Александър Морфов пред БТВ, представен от БГНЕС.

" И може би би трябвало да пристигна моментът - аз не приказвам за революции, - само че може би би трябвало да пристигна моментът, в който да се каже " по този начин повече не може да се живее "!

" Те ни изпиха всичко! Аз не приказвам за обстановката в театъра - тя е едно мини копие на това, което се случва в страната. "

" Един самопровъзгласил се деспот, който ръководи с всичките номенклатурни писалищен номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват; назначава други - целият уред стана извърнат наобратно с неговите хидри, които подслушват, гонят, унижават - по този начин режисьорът разяснява обстановката в Народния спектакъл. "

" И несъмнено, неговият огромен ход беше в това, че ги купи. С първото си идване той ги купи - направи им заплатите три пъти по-големи. Даде им награди сред 8 хиляди и 18 хиляди лв., и цялото племе потегли след него ", сподели още Морфов.

" Директорът Василев ме уволни със заповед. Това са едни ченгеджийски номера, които от самото начало се повтаряха - пишат ми писма, които аз получавам през съдия-изпълнител; викаха ме на разпит в полицията дружно със брачната половинка ми, за всичко това, което аз авансово бях признал. "

" Това е моят митинг против това да не се намества политиката вътре в театъра, и че индивидът, който управлява театъра, би трябвало да бъде самостоятелен както самият спектакъл. "

" Директорът отхвърли. Призна обществено, че е подвластен от Движение за права и свободи и другите ръководещи партии. С наглостта си, която стартира да сипе върху мен и хората като Албена Колева и Валери Йорданов, - дописки и наказания; даже и Валери, който 18 години е в Народния спектакъл, го накараха да се изнесе от неговата гардеробна и да отиде в друга - това е знак на извънредно оскърбление с претекста, че той е " тук замалко ".

" Онзи ден това безличие споделил на някаква конференция, че за Народния спектакъл нямало значение какви персони са там, - това директно значи " има човек, има проблем; няма човек, няма проблем ". Явно има доста огромен чадър, който го пази - несъмнено от една страна е президентът, който отиде на крайници да му се кланя и да му целуват ръка, въпреки това са Движение за права и свободи, от друга - моите отдавнашни другари от ГЕРБ и Бойко Борисов. Тези хора нямат съвест, нямат морял ", заключи Морфов.

" Лошото е, че неналичието на морал и съвест се оказа печелившата тактика за кариеристите, за хората, които желаят да реализират " нещо " в този живот. Това ли е образецът, който се дава на младежите - че би трябвало да нямаш съвест и морал, с цел да пробиеш ", попита още режисьорът.

" Аз повече в никакъв случай няма да отида в ГЕРБ, в случай че ти ме вземеш единствено още един път да играя в твое зрелище ", споделил артистът Евгени Будинов на Морфов. " Бих могъл да те взема ", споделил режисьорът, а Будинов му дал отговор, че въпреки всичко ще се кандидатира за народен представител, тъй като бил зле финансово, на което Морфов му дал отговор " гербаджийски отпадък ". " Какво може да бъде определението за подобен човек, даже " гербаджийски " му е доста, той просто си е отпадък ", сподели още режисьорът.

" Политическите пристрастия се показват по време на изборите и там всеки е свободен. Когато работим, имаме създател, концепция, пиеса. "

" В претекстовете за уволнението ми текст, че три дни не съм се явил на работа, като това също не е правилно - аз съм на ненормиран работен ден, една пиеса се прави доста мъчно и е нужна доста работа, която не е належащо да се прави вътре в театъра, и работя от у дома, посочи режисьорът. "

" Съзаклятието на лицемерите " се споделя последната режисура, която правех, само че поради уволнението ми няма да се реализира ", сподели още Морфов.

" Народният спектакъл сега е като полицейско институция и държавно автомобилно дружество с частно наличие - това не е спектакъл, а е административна единица. "

" Дори Велислава Кръстева да е единствено ПР и човек, който върви след безконечния ръководител на Движение за права и свободи, и би трябвало да е лицето на Народния спектакъл - по-унизително от това не мога да си показва. Народният спектакъл би трябвало да е самостоятелен креативен институт. "

" Говорил съм неведнъж с Василев, единствено се подсмихна, нямаше никаква реакция. Никой не чу моя митинг, по тази причина започнах тези хлапашки и хулигански дейности, с цел да се обърне внимание на това какво става в този спектакъл. Намерих си един фулмастер, отидох до вратата, и го написах ", изясни режисьорът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР