Така, от първоначално задържани петима души – трима сирийци и

...
Така, от първоначално задържани петима души – трима сирийци и
Коментари Харесай

Пуснаха мъжа, продал автобуса от катастрофата с полицаите frognews.bg

Така, от в началото арестувани петима души – трима сирийци и двама българи, в ареста са останали единствено тримата сирийци с обвинявания.

 

Веднага след случая бе арестуван сирийски жител. Впоследствие стана ясно, че е арестуван и вторият сириец с бежански статут, търсен за присъединяване си в тежката злополука в Бургас. Той беше хванат в региона на Първомай. Още един сирийски граждан бе задържан в хода на профилирана полицейска интервенция в Стара Загора. По случая бяха арестувани и двама българи.

 

Само един от арестуваните, Омар, е от центъра в Харманли. По документи той е на 15 години. Това съобщи ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева. Тошева няма информация по какъв начин и по какъв метод той е напуснал центъра, само че е открито, че момчето е напуснало центъра на 22 август. С протокол е известена Дирекция на полицията, с цел да бъде оповестено за търсене, тъй като детето е непридружено и малолетно - такава е практиката.

 

Автобусът бил преследван в продължение на 25 километра. Шофьорът не е спрял на два поста на „ Гранична полиция “. В Бургас в преследването се присъединили и полицейски патрули. На кръговото кръстовище на бул. „ Трапезица “ водачът изгубил надзор над рейса, навлязъл в спирката и блънал странично спрелия полицейски автомобил.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР