Така от 13 000 през март, 2023-а година те вече

...
Така от 13 000 през март, 2023-а година те вече
Коментари Харесай

Евростат: България е една от страните в ЕС с най-драстичен ръст н...

Така от 13 000 през март, 2023-а година те към този момент са 19 000 души, а делът им е нараснал от 9,7 на 16%. Общата безработица за март, 2024 в Европейски Съюз е 6%, 6,5% - за еврозоната. А данните в България през март са 4%, против 4,2% за март, 2023 година

 

Според Надя Василева, ръководител на Българска конфедерация по заетостта, има няколко аргументи за безработицата. " Най-определящи са икономическите фактори - да няма работа. У нас обаче не е по този начин. Другите фактори са свързани с нюанса сред персонален живот и работа, младите се любуват на всичко, което им оферират родителите им - по този начин те нямат потребност да работят.  Има и младежи, които работят по обособени планове на свободна процедура ", означи тя. 

От своя страна Християн Петков, действен управител в уебсайт за търсене на работа, уточни, че в последните години младежката безработица се усилва. " Имаме растеж, само че това не е ужасно, тъй като има работна мощ, която просто в момента не може да бъде ангажирана напълно. Хотелиерството и ресторантьорството заемат половината от предлагането на младежи за работа, тъй че огромна част от избора им е там ", разяснява той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР