Така необходимата национална горска инвентаризация няма да се случи и

...
Така необходимата национална горска инвентаризация няма да се случи и
Коментари Харесай

Георги Костов: Отново няма да се направи инвентаризация на горите

Така нужната национална горска инвентаризация няма да се случи и тази година, предизвести някогашният заместник-министър на земеделието и горите Георги Костов . Той показва, че България е една от двете европейски страни в които такава инвентаризация няма да се направи. В предаването " Преди всички " Костов изясни какво тъкмо съставлява инвентаризацията:

Бих сравнил с това, че когато е настъпвала електрификация в света, доста хора не са знаели какво е електричество и са разбрали какво е електричество откакто то е пристигнало. Горе-долу националната инвентаризация на горите в България е същото, защото в България тя не е проучване, не е прилагана, по ред идеологически, най-много, аргументи в предишното. Нямаме специалисти за национална инвентаризация и заради тази причина у нас не се е случила. Независимо обаче през 2011 година с новия Закон за горите е признато за значимо да с извърши национална горска инвентаризация, защото те е оня инструмент, който демонстрира освен количествено, само че и качествено по какъв начин се развива горският запас и по какъв начин той може да се ръководи по-правилно и по какъв начин той може да донесе повече проходи на притежателя. И в тази ситуация притежателят е страната, защото страната има съвсем 80% от горите, затова страната е най-заинтересована да получим по-ефективно ръководство на този запас.

Георги Костов уточни за какво инвентаризацията няма да се случи:

Споразумението,което беше подписано и утвърдено с Международната банка за възобновяване и развиване е да се увеличи потенциала на България за събиране, разбор, за и потребление на и потребление на стратегическа информация за обмисляне развиването на горите. На процедура това съглашение има за цел да сътвори потенциал, да образова локални специалисти, които да могат по-нататък освен да правят активността, само че и да разчитат получените резултати. Доколкото разбирам Министерството на земеделието е изпратило писмо до стратегическия сътрудник, с което го приканва да се приключи този план, което значи отсрочване за следващ път на тази активност.

Той сподели кой има интерес тя да не се състои:

Има хора, които се заплащат от новото. Има хора, които го вършат от нелепост и недоумение, само че има и хора, които в мътната вода ловят риба. Националната инвентаризация, въпреки да няма за основна цел, тя демонстрира да речем и какъв брой са неприятните практики.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР