Така народните представители ще практикуват основната си професия и ще

...
Така народните представители ще практикуват основната си професия и ще
Коментари Харесай

Веселинов, ВМРО: Парламентът да заседава на сесии по 2-3 пъти годишно и депутатите да получават заплати само за това време

Така народните представители ще практикуват главната си специалност и ще бъде омекотен държавният бюджет

Тази радикална позиция изрази в персоналния си Facebook профил зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация, като акцентира категорично, че това е негово персонално мнение, изграждано години наред.

Така ще изчезне явлението „ “, а депутатите ще могат в останалото време да упражняват специалностите си, като на заплата от бюджета ще разчитат само за времето, в което са ангажирани. Ще паднат внезапно и разноските за командировки, сътрудници и така нататък, стимулира се още Веселинов.

Повод за реакцията му е предлагането на ръководителя на 46-ото Народно заседание Ива Митева постоянните съвещания на Народното събрание да се разредят и да не са всяка седмица. Нейният претекст е „ да се усъвършенства законодателната активност, като се ускори работата на отрасловите комисии по готвените законопроекти “.

Не се и колебая, че ще получи сериозна поддръжка измежду депутатите, които от години си мечтаят за сходен работен режим. Седмица за съвещания със свободни следобеди и седмица за комисии, в която ще си зает официално единствено един ден, показва още с доза усмивка Веселинов и акцентира наред с това съществени причини към предлагането си:

Като непряк резултат: ще намалеят депутатите, които стоешком в София „ уплътняват “ времето си, лобирайки пред разнообразни ведомства за планове, не постоянно в обществена изгода. Тоест ще се усъвършенства корупционната среда.

Прилагаме и цялостния текст на позицията на Искрен Веселинов:
 БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ с подготвен Закон за отбрана половата еднаквост на децата от раждането им БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ с подготвен Закон за отбрана половата еднаквост на децата от раждането им
България е зона без ЛГБТИ-пропаганда. Няма да допуснем нападателния демократизъм да ни превземе! Тази вест заяви съпредседателят на Ко...

С интерес проследявам дебата за работното време на Парламента, провокиран от новата председателка. Не се и колебая, че ще получи сериозна поддръжка измежду депутатите, които от години си мечтаят за сходен работен режим. Седмица за съвещания със свободни следобеди и седмица за комисии, в която ще си зает официално единствено един ден (ако въобще си зает, тъй като някои парламентарни комисии заседават един път месечно, че и по-рядко.)

В главния претекст – качеството на законодателния развой обаче има аргумент. Не знам ще успее ли да се усъвършенства или отново периодите ще карат депутати и министерства да препускат през текстове, а след това да се чудят какво е излязло, само че казусът е действителен. Нека обаче да продължим плахата мисъл на председателката – има законопроекти, които се внасят само, с цел да произведат медиен звук. Честите съвещания на Народното събрание, желанието да бъдеш видян, че предлагаш решения на злободневни публични проблеми пораждат свръхактивност, от която не произлиза нищо положително. Редно е да си зададем въпроса дали въобще ни е нужно Парламентът да се събира толкоз постоянно или по одобрена традиция до приемането на последната Конституция да заседава на сесии по 2 или 3 пъти годишно. Така ще изчезне явлението „ професионален политик “, а депутатите ще могат в останалото време да упражняват специалностите си, като на заплата от бюджета ще разчитат само за времето, в което са ангажирани. Ще паднат внезапно и разноските за командировки, сътрудници и така нататък

Като непряк резултат: ще намалеят депутатите, които стоешком в София „ уплътняват “ времето си лобирайки пред разнообразни ведомства за планове, не постоянно в обществена изгода. Тоест ще се усъвършенства корупционната среда.

Тази концепция е персонално моя и я изповядвам от години, не наемам с нея политическата мощ, към която числя се, само че ми се коства, че е много по-добра от концепцията на госпожа Митева.

Ще ми се да видя Вашите мнения, приятели…

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР