Така нареченото Френско предложение съдържа голяма част от основните български

...
Така нареченото Френско предложение съдържа голяма част от основните български
Коментари Харесай

Румен Радев за Петков: В желанието си да ме уцели, той простреля Нинова

„ Така нареченото " Френско предложение " съдържа огромна част от главните български условия, само че можеше да бъде доста по-успешно като цяло, в това число и Българо-македонския протокол, в случай че нашите политици имаха доста, доста по-голямо внимание към целия този процес; в случай че дипломатите от Външно министерство не разчитаха единствено на президентската институция и не пилееха доста време и сила в опита си да вкарат разнопосочната политика на министър-председателя в някакви допустими рамки ", съобщи Румен Радев.

Запитан дали би разсекретил документите от извършения по тематиката КСНС, Радев съобщи, че от дълго време упорства македонските българи да бъдат вписани в Коституцията, което е и признато от френскопо председателство, само че е парадоксално, че е било по-лесно да бъде уверен френският президент и европейските водачи, в сравнение с българският министър-председател.

„ КСНС е закрито съвещание и желая всеки участник да има свободата да отстоява своята позиция. Мога да споделя, че вие чакахте долу пет часа в които настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията, да бъде наложително изискване за начало на договарянията. Министър-председателят Петков, неговите министри и всички участващи партии като се изключи Има Такъв Народ отхвърлиха това предложение го одобриха едвам когато пристигна френското предложение “, добави още Радев.

Запитан за думите на Кирил Петков пред „ Гардиън “, че в случай че пристигна служебно държавно управление България ще върне съветския газ, Радев съобщи: Това изявление пред „ Гардиън “ е показателно. Първо министър председателят персонално призна, че България изнася оръжия за Украйна и второ в своето предпочитание да уцели мен той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която дава отговор за разрешителните за експорт на оръжия “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР