Така нареченият Крал на лотарията“ в Индия, разследван за измами

...
Така нареченият Крал на лотарията“ в Индия, разследван за измами
Коментари Харесай

„Кралят на лотарията“ в Индия се очертава като ключов политически донор

Така нареченият „ Крал на лотарията “ в Индия, разследван за измами и пране на пари, се обрисува като един от най-големите политически донори в страната, съгласно данни, оповестени в след удивително решение на Върховния съд.

Future Gaming and Hotel Services на Santiago Martin купи изборни облигации на стойност 13,68 милиарда рупии ($165 милиона) сред 2019 година и 2024 година, съгласно данни, оповестени късно от Избирателната комисия на Индия в четвъртък.

Избирателните облигации, една от главните правни форми на политически дарения в Индия от 2019 година, до момента в който не бяха неразрешени през януари, разрешиха на лица и компании да вършат анонимни дарения на политически партии.

Избирателната комисия качи данните за донорите и получателите в четвъртък в отговор на предписание на Върховния съд, който анулира схемата за изборни облигации като противоконституционна предишния месец. Публикуването на данни хвърли рядка светлина върху като цяло непрозрачните механизми за финансиране на полит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР