Така нареченият халвинг“ на Litecoin приключи, като наградите за миньорите

...
Така нареченият халвинг“ на Litecoin приключи, като наградите за миньорите
Коментари Харесай

Завърши халвингът на Litecoin

Така нареченият „ халвинг “ на Litecoin завърши, като премиите за миньорите към този момент са понижени на половина до 6,25 LTC на блок. На 2 август блокчейнът мина през автоматизираната си процедура за преполовяване на възнагражденията след добиването на блок 2 520 000, а часовникът бе нулиран, с цел да стартира още веднъж да отброява времето до идващото такова събитие, което ще настъпи след почти четири години.

Цената на LTC обаче се намалява от началото на юли, когато надвиши $110 за първи път от април 2022 година Към момента токенът се търгува за към $92. Говорейки за приемането на LTC като способ на заплащане, основният изпълнителен шеф на BitPay Стивън Пеър е споделил пред Cointelegraph, че интервенциите в мрежите на Litecoin и Bitcoin Lightning са отчели най-хубавите си месеци в новата история на световната разплащателна платформа. Към юни LTC е надминал биткойн като желана криптовалута за осъществяване на заплащания в BitPay, представлявайки 35% от преводите. Компанията твърди, че е обработила общо 57 949 крипто преводи през последните 30 дни.

Litecoin е 12-ата по величина криптовалута с пазарна капитализация от 6,8 милиарда $ и дневен размер на търговия към 1,14 милиарда $. В момента има 73,5 милиона LTC в обращение, като оптималното предложение е 84 милиона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР