Така наречените фалшиви сертификати, за да бъде издаден такъв, трябва

...
Така наречените фалшиви сертификати, за да бъде издаден такъв, трябва
Коментари Харесай

Адвокат Мария Петрова: Хващането на фалшивите сертификати е като лов на вещици

Така наречените подправени документи, с цел да бъде публикуван подобен, би трябвало да  бъде имунизиран или с негативен тест. Ако има хора, които са подвели системата, че несъмнено лице е имунизирано в къс период би трябвало да се изчака нужното време да се направи втора или бустерна доза. 

Tова съобщи юристът по здравно право Мария Петрова пред Българска национална телевизия. 
Аркади Шарков: Мерките би трябвало да бъдат непокътнати
Част от ограниченията демонстрираха резултат и би трябвало да бъдат непокътнати. Toва съобщи здравният икономист Аркади Шарков в утринния блок на Българска национална телевизия....
Прочети повече
По думите ѝ не се приказва единствено за документни, само че и компютърни закононарушения. Много деликатно цялата здравна общественост, огромна част от тях работят безрезервно и не биха позволили сходни неща. Медицинската система също би трябвало да се саморегулира, акцентира Петрова. 

Тя посочи, че за използването на самия документ като документ, е използването на документа, само че по-голямото закононарушение е да се вкарат данните в системата his.bg от самите медицински лица. За това Петрова има вяра, че Българският лекарски съюз ще следи случаите. 

Доказването на причинно-следствена връзка за подправените документи е като лов на вещици, само че Петрова не има вяра, че при едно умряло лице има възможност да не е развило имунитет в резултат на имунизацията. Ако се правят инспекции за зелените документи на умрелите пациенти, а би трябвало да се правят сложни инспекции по метода, по който се лекуват пациентите с ковид, изясни юрист Мария Петрова. 

Тя уточни, че към момента няма стандарт и качество на самото лекуване освен на ковид и това е нещо, което пандемията ускори, а не е донесла.
Адв. Мария Петрова: Ваксинационният проект на държавното управление е небалансиран
Дори да е имало механизми и лостове в обстановката със закъснелите ваксини, властта е окончателно закъсняла да ги задейства. Имахме един...
Прочети повече
Във връзка с полемиките в Народното събрание да се влиза със зелен документ, Мария Петрова съобщи, че депутатските права не са по-различни от останалите жители, само че значимото е, че за мен тези хора трябваше да покажат, че когато се изисква нещо, би трябвало да важи и за тях. Адвокатът по здравно право адмирира решението да се влиза със зелен документ в Народното събрание и никой да не бъде принуждаван принудително да се имунизира. Не може българските депутати да са изключение от това предписание, сподели още юрист Мария Петрова. 

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР