Така наречената виртуална валута OneCoin, в която има и българска

...
Така наречената виртуална валута OneCoin, в която има и българска
Коментари Харесай

Защо OneCoin предизвика вълнение във Виетнам

Така наречената виртуална валута OneCoin, в която има и българска диря, провокира неспокойствие и в отдалечен Виетнам, написа Profit.bg.

Правителството на Виетнам е опровергало OneCoin, които настояват, че имат публикуван лиценз за интервенциите си в страната. Според локалната медия baodauthau.vn, по време на събитие по-рано през този месец последователите на OneCoin са твърдели, че виртуалната валута разполага с формален лиценз, публикуван от локалните управляващи, за интервенции в азиатската страна. 

В резултат на тези изказвания, виетнамското държавно управление е съобщило, че документите за лицензиране на OneCoin, оповестени в обществените мрежи, са подправени и с подправени подписи, оповестява BehindMLM, представени от CoinDesk. След изказването на управляващите във Виетнам, представителите на виртуалната валута са премахнали обявата с мнимия лиценз. Това е следващият случай, в който национално държавно управление е насила да опровергава или да подхваща дейности против по този начин наречената виртуална валута OneCoin. Сред страните, в които OneCoin има проблеми, са Германия, Индия, Италия, Унгария, Китай и други. Така наречената виртуална валута нашумя през последните години, като си завоюва редица обвинявания в това, че дава отговор на дефиницията на " скица на Понци " (това е термин, който през днешния ден се употребява за обозначаване на всяка противозаконна финансова интервенция, която дава обещание високи облаги на евентуални вложители, бел. ред).

За разлика от другите виртуални валути, които действат въз основата на блокчейн технология, която по своето естество е децентрализирана платежна инфраструктура, към която всеки може да се включи, OneCoin работи със своя лична вътрешна инфраструктура – т.е. централизирана такава. Всъщност потребителите на този артикул не могат да търгуват с него на тържищата за криптовалути по света и действително не могат да го употребяват отвън системата на самата компания, или с други думи частния им блокчейн.

Според BehindMLM - уебсайт, който следи мулти левъл маркетинг схемите по света, системата работи посредством продажба на „ пакети ” (образователни материали за търгуване), които могат да се обменят против цифровата валута OneCoin. Участниците, които са закупили пакетите, са стимулирани да търсят други хора, които също да влагат. Така това ще докара до нарастване на обещаното им заплащане, както заради повишаване на самата валута, по този начин и посредством бонуси за привличане на нови клиенти. Последното обаче е мъчно доказуемо, заради което OneCoin може и да среща проблеми в дадени страни по света, само че действително продължава да действа сполучливо и до ден-днешен. За създател на OneCoin се счита българката Ружа Игнатова. Според изявления във вестник „ „ Капитал ” публично компаниите, които оперират виртуалната валута, към този момент не са нейна благосъстоятелност, след поредност от прехвърляния и придобивания.

Въпреки това, в уеб сайтове, като интернет енциклопедията Wikipedia, нейното име продължава да се свързва с въпросната активност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР