Така на практика родното ни пчеларство е изправено пред фалит.

...
Така на практика родното ни пчеларство е изправено пред фалит.
Коментари Харесай

Родното ни пчеларството е изправено пред фалит frognews.bg

Така на процедура родното ни пчеларство е изправено пред банкрут. Въпреки усложненията в бранша, страната стяга от ден на ден контрола върху етикетите на бурканите с мед.

 

На тях към този момент наложително би трябвало да бъде изписана страната производител, като задачата била на пазара да няма подправени артикули. От бранша приветстват новата мярка, само че упорстват страната да се намеси за решаването на по-важните проблеми - в противоположен случай пчеларите ще излязат на митинг. 

 

  " Ние не приказваме към този момент за печалба при нас. Ние приказваме за оцеляване - безусловно. За да запазим това, което имаме, не да го разширяваме, ние сме принудени да теглим заеми, с цел да оцелеем. Просто стоим, надяваме се, буксуваме, рефинансираме - наникъде сме ", споделя Йордан Великов, пчелар от към този момент 12 години. 

 

Смъртността измежду пчеличките и инфлацията са пагубни за бранша и скоро може да се окаже, че няма да има кой да създава български мед повече.

 

" Нещата станаха ужасно скъпи, а действително продукцията ни е на ниски цени, извънредно ниски цени. Даже сега доста сътрудници няма да възстановят зимна смъртност. Има такива, които мислят да се откажат, даже да препродадат, в случай че има някой искащ дори да си продадат бизнеса ", показва Стойко Василев, председател на " Пчела - Балчик 2019 ".

 

Според бранша изкупната цена на тяхната продукция е най-ниската в Европа. Проблем се оказват и капризите на времето, а страната не демонстрира толеранс към тях. Това оповестиха от NOVA.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР