Така Москва поставя на масата следващата заплаха - да, удар

...
Така Москва поставя на масата следващата заплаха - да, удар
Коментари Харесай

Анализатор по сигурността: Путин върви по ръба, а стъпките на Запада са жалки и смешни

Така Москва слага на масата идната опасност - да, удар против цяла Украйна и Киев няма да има, само че дали руснаците няма да се опитат да завладеят с военна мощ цялата територия на Донецка и Луганска области.

Путин върви по ръба на зоната, оттатък която следват тежки наказания. Западът ги е приготвил при положение на военно нахлуване над Украйна, само че то не се е случило. А какво вършим, при положение на политически удар като този с признаването на независимостта на ДНР-ЛНР? Американците (да не приказваме пък за ЕС) не са се подготвили за този сюжет. Първата реакция на Вашингтон от нощес е смешна и жалка - да забрани " всякаква комерсиална и капиталова активност " с двата разколнически региона на Украйна ". Като че ли до в този момент в Донецк и Луганск се е изливал поток от американски вложения, който в този момент ще секне. Да забележим дали днешния ден ще донесе някакви по-решителни стъпки на Запада.

Но в случай че Путин види, че признаването на независимостта на сепаратистите му се разминава леко, той може да тества идващото равнище - анексиране на Донецк и Луганск. Това отново не е военно нахлуване против Украйна и Западът отново може да се окаже без подготвен проект за реакция.

Пламен Димитров

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР