Така можем да направим полезното още по-полезно и да намалим

...
Така можем да направим полезното още по-полезно и да намалим
Коментари Харесай

Ето как да съчетаваме хранителните продукти, за да се чувстваме добре

Така можем да създадем потребното още по-полезно и да понижим нездравословните свойства на някой артикул. Важно е да знаете, че има съчетания сред артикули, които прибавят спомагателни изгоди, в сравнение с имат тези артикули, когато се употребяват по настрана. Представяме ви някои доста положителни комбинации, те ще ви заредят с сила и ще имат потребен резултат върху здравето ви. Моркови и гуакамоле

Салатите са богати на потребни хранителни субстанции, само че добре подбраният дресинг може да направи от положителното още по-добро, написа Elle. Да хапвате зеленчуците, овкусени със зехтин, способства за усвояването от организма на повече каротеноиди като ликопена и бетакаротена, които са доста потребни за зрението и защищават от ракови болести. Добавянето на яйца, сирене и ядки към салатите има съвсем същия резултат както прибавянето на авокадо. Според проучване, когато към салатата има и авокадо, организмът усвоява 4,4 пъти повече ликопен и 2,6 пъти повече бетакаротен, в сравнение с в случай че зеленчуците се употребяват без авокадото. Ако салатата не се овкуси с пълномаслен дресинг, организмът ще всмуква нищожно количество каротеноиди. Ето за какво за здравословна закуска пробвайте зеленчукови пръчици (например морковени) с гуакамоле.

Фъстъчено масло и препечена филия

Тази композиция е освен вкусна, само че и с доста положителни хранителни свойства. Съчетанието на фъстъченото масло с самун обезпечава 9 есенциални аминокиселини, които тялото ни не може да синтезира и които би трябвало да си набираме с храната, най-вече от артикули с скотски генезис. Ако сте на вегетарианско меню, добър вид е да съчетавате зърнени храни с бобови растения и варива. Чудесни комбинации са препечена пълнозърнеста филия с фъстъчено масло; леща с ориз; питка с хумус или царевична тортиля с пържен фасул.

Киноа и магданоз

Повечето растителни артикули съдържат желязо, само че в растенията то е от типа „ не-хем “, което не се усвоява доста добре от организма, за разлика от намиращото се в месото, което е от типа „ хем “. Витамин С подкрепя да се всмуква по-голямо количество от желязото, което е в храните с растителен генезис. Можете да опитате вкусна салата табуле с киноа, която ще зареди тялото ви с по този начин нужното му желязо. Смесете ½ ч. ч. сварено киноа с ½ връзка магданоз, който е богат на витамин С. Добавете още 2 нарязани домата и подправете с прясно изцеден лимонен сок – на усет. Овкусете със зехтин и по избор с 2-3 стръка свеж лук.

Диня и халуми

Как да обърнете храна с висок гликемичен показател в такава с невисок гликемичен показател? Просто прибавете протеин. Ето за какво е добре да хапвате обичаната любеница, която е с висок гликемичен показател, в композиция с тънки резени сирене халуми, което е богато на протеини. Друг добър вид е съчетанието манго и кисело мляко. Когато ядете храна с висок гликемичен показател, глюкозата се освобождава бързо в кръвта. Добавяйки източник на протеини или фибри, вие забавяте този развой и по този начин можете да поддържате по-стабилни равнища на кръвната захар.

Сьомга и броколи

За положителното асимилиране на калция от храната, е нужен витамин D. Можете да си приготвите здравословна и вкусна хранителна композиция от богатата на витамин D сьомга и богат на калций зарзават като броколи или салата снежанка. Ако обичате пушена сьомга, яжте я дружно с костите за спомагателна порция калций.

Месо на скара и розмарин

Ако обичате пържола, приготвена на барбекю, само че се притеснявате от съществуването на канцерогенни хетероциклични амини в печеното на скара месо, поръсете стека с розмарин. Американски учени са открили, че тази фалшификация съдържа антиоксиданти, които гълтам свободните радикали от месото и по този метод понижават количеството на нездравословните хетероциклични амини. Друг добър вид е да употребявате розмарина в маринатата, в която престоява месото преди печенето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР