Така министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018

...
Така министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018
Коментари Харесай

Павлова: Протестите не притесниха гостите от Европа

Така министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова разяснява множеството демонстрации, които се организираха тъкмо в деня на формалния му старт.

Това е един натурален и естествен развой, отговори тя на въпрос на Нова телевизия дали митингите ще навредят на имиджа ни пред европейските сътрудници.

Павлова разяснява и речта на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, която беше напълно на български.

„ Имахме предварителна информация, че Туск се готви да приказва на български език, да ни изненада, само че най-емоционалният миг беше, когато всички го чухме да произнесе цялата си тирада на български език. Ние говорихме с екипа на Доналд Туск и знаем, че той самият има принос в написването на тази тирада ”, сподели министърът.

Според нея стартът на председателството е мощен и дава сериозна поръчка да проведем тежките диспути, които стоят пред нас”.

„ Дигиталната стопанска система – тази, която основава работни места и цифровото обучение, които ние би трябвало да приспособяваме вътре в страните си, в това число в България, а това за нас е една неповторима опция, тъй като виждаме наклонността в последните няколко години – младите, децата ни, които отпътуваха да учат и живеят в чужбина, започнаха да се връщат в България, тъй като могат да работят в бранша на цифровите технологии. Това е една наклонност, която ние би трябвало да хванем и да работим интензивно по нея”, изреди Павлова.

По думите й законодателството, което имаме да приемем по време на европредседателството, ще ни помогне „ да дадем поръчката България, дружно със Западните Балкани, където имаме този капацитет, да стане Силициевата котловина на Европа . Това е нещо, което през председателството ще успеем”.

„ Това е валутен механизъм, към който България е подготвена от дълго време, тъй като ние сме с фискиран курс на лв. към еврото от толкоз години. Тази стъпка няма да е толкоз радикална. Аз считам, че това е навременно и предстоящо. Но последващия стадий за нас е доста значим. Влизайки в чакалнята, да не стоим твърди доста години там, а по тази причина е доста значима предварителната подготовка”, сподели още Лиляна Павлова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР