Така министър-председателят Кирил Петков отговори на , че времето за

...
Така министър-председателят Кирил Петков отговори на , че времето за
Коментари Харесай

Петков след критиките на Радев: Всички чакаме цените да паднат. Нещата се движат в правилната посока

Така министър-председателят Кирил Петков отговори на, че времето за разбори изтече, а хората към този момент желаят резултати.

„ Следим какво прави държавното управление, тъй че да поевтинее тока и газа и да има съответни обезщетителни механизми за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се риска от банкрута и загуба на пазари “, съобщи по-рано през днешния ден президентът.

„ Фактът, че февруарските сметки акумулираха държавните помощи от януари и декември – всички видяха разликата. Това ще се случи и в март. Работи се целеустремено, само че несъмнено, всеки един от нас желае нещата да се случат по-бързо “, отвърна Петков.

„ В Министерство на енергетиката дава всичко от себе си и имам вяра, че с новите назначения ще реализираме доста по-добри резултати, в сравнение с до момента “, сподели още той.

Относно понижения бюджет на Министерството на правораздаването , Петков разяснява: „ Бюджетът е разчетен до какъв предел може да имаме недостиг. Обсъди се, че 20 млн. ще се вкарат в просвета при младите учени в Българска академия на науките. Иновациите са бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и в този момент е значителен, изключително за равнището на правораздаване, което получаваме “.

По отношение на митинга на „ Възраждане “ през идната седмица и информацията за подготвяни провокации, министър председателят посочи:

„ Цялото държавно управление също желае да се махне зеления документ, изчакваме единствено рискът да падне от здравната система, само че те са нетърпеливи и ще дойдат на митинг. Това е една относително дребна група от хора, само че има една огромна група от хора, по наша информация, която идва и ще бъде включена в този митинг единствено с цел да демонстрира противоречие с българското държавно управление. Част от престъпния контингент от другите региони на България ще бъдат включени, с цел да се опитат да създадат провокация “.

По-рано през днешния ден министър-председателят взе участие в срещата на членовете на Европейския съвет. Държавните и държавните водачи обсъждаха обстановката сред Русия и Украйна.

„ Разговорът беше осведомителен. Имаше обособени отчети от президента Макрон и Олаф Шолц, немският канцлер, който описа за срещата си с Путин. Европа желае да съобщи две известия – че всички сме дружно и не може да има разделяне в общата ни позиция. Другата – продължаваме да използваме всички дипломатически принадлежности за деескалация на напрежението “, изясни Петков.

Твърда поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна е общата позиция, изразена тази заран по време на срещата на българския министър председател Кирил Петков и френския президент Еманюел Макрон, които разговаряха преди началото на срещата на евролидерите в Брюксел за напрежението сред Русия и Украйна.

„ Имах диалог президента Макрон, бяхме единствено двамата и дори закъсняхме за Съвета, само че обсъдихме доста значими тематики – изчистването на корупцията, оправянето на правосъдната система. Поговорихме за допустимо съдействие в посока инфраструктура “, добави министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР