Така коментира Джак Дорси документите, показани от Илон Мъск, уличаващи

...
Така коментира Джак Дорси документите, показани от Илон Мъск, уличаващи
Коментари Харесай

Бившият директор на Туитър: Социалните мрежи концентрираха твърде много власт

Така разяснява Джак Дорси документите, показани от Илон Мъск, уличаващи Туитър, че е укрил скандал със сина на Джо Байдън

" Както съм казвал преди, направихме каквото беше положително за (публичния имидж) на компанията, само че не каквото беше положително за Интернет и обществото ". С тези думи някогашният основен изпълнителен шеф на Туитър (Twitter) Джак Дорси разяснява така наречен скандал " Досиетата Туитър ", оповестява.

Става въпрос за абсурда със сина на Джо Байдън - Хънтър и последвалото блокиране от Туитър на профила на ексамериканския президент Доналд Тръмп: Мъск сподели документи по какъв начин Туитър е укрил скандал със сина на Джо Байдън.

В пространна обява в персоналния си блог, Дорси разяснява, че постоянно е вярвал в следните правила: че обществените мрежи би трябвало да са устойчиви на корпоративно въздействие и/или държавен надзор и че единствено създателите на наличие в тях би трябвало да могат да го отстраняват, а модерирането следва да се прави от логаритъм.

По думите на Дорси, до 2020 година Туитър се е развивал по този начин, само че тогава акционер в обществената мрежа става хедж фонд и нещата се трансформират. Дорси не споделя кой е хеджфондът, само че има съмнения, че става въпрос за Elliot Management. Съответно, Дорси декларира, че е негова виновността за това, че Туитър не дава отговор на правилата, в които той има вяра. Бившият основен шеф на Туитър споделя това и с оглед закани към негови някогашни сътрудници поради блокирането на Тръмп, като акцентира, че той е виновен.

За Дорси голяма неточност е бил методът към вложения в принадлежности, с които компанията да ръководи публичния спор, а не принадлежности, с които хората елементарно да ръководят Туитър по свое убеждение и по този начин да противодействат на " естественото " предпочитание на страните и корпорациите да постановат надзор. Бившият шеф на компанията обаче е безапелационен, че зад това няма прикрит дневен ред, а е неверна преценка за развиване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР