Така както не всички могат да спечелят от тотото, така

...
Така както не всички могат да спечелят от тотото, така
Коментари Харесай

Екоминистърът: Европроектите са като тотото - не всички могат да спечелят

Така както не всички могат да завоюват от тотото, по този начин и не всички могат да печелят европроекти . Може би казусът не е в нас.
Това сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос по отношение на финансовата политика на Министерството на околната среда и водите във връзка с капиталови и неинвестиционни планове на общините в Република България.
По какви критерии се разпределят тези средства и по какъв начин се управлява този развой , обърна се с въпрос към Димитров депутатът от Българска социалистическа партия за България Иван Иванов.
. Практиката за чиста околна среда на господин Чакъров (Джевдет Чакъров - министър на околната среда и водите в държавното управление на Сергей Станишев - бел. ред.) работи добре от 17 години насам.
Тези, които печелят планове, споделят че е добра, само че тези, които не печелят планове, не я харесват. Толкова е добра, че считам идната година да заделим малко по-голяма сума, с цел да могат повече бенефициенти да се възползват от нея, съобщи екоминистърът.
Работим по техните правила и имаме няколко механизма за надзор. Както когато даваме парите, по този начин и когато се наложи да има глоба, прилагаме разпоредбите на Европейския съюз.
Мисля, че, уточни Емил Димитров.
Средствата, които се отпускат по тези стратегии, са заслуга на всички дирекции преди мен, моята заслуга е най-малка. Има общини, които изготвят планове, класирали са се, съумели са. Има общини, които са изготвили планове, само че не съумяват да завършат в период.
И отсега нататък ще има общини, които ще съумеят да приготвят плановете си, и такива, които не съумяват . Това нещо ще продължава, без значение по какъв начин се споделя министърът и коя политическа мощ ръководи. Недоволните постоянно ще са недоволни, доволните постоянно ще се стремят оптимално да усвоят парите. Ние сме обезпечили равни условия на всички , сподели още министърът на околната среда и водите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР