Taка или иначе не е имало особен шанс за правителство

...
Taка или иначе не е имало особен шанс за правителство
Коментари Харесай

Ще се разберат ли партиите за кабинет с третия мандат

Taка или другояче не е имало необикновен късмет за държавно управление в този парламент. Говори се доста старателно за трети мандат на Българска социалистическа партия и Демократична България, само че той зависи от Политическа партия и ГЕРБ, които отхвърлят всевъзможен вид сътрудничество. Ако двете партии се обединят към общ приоритет, Министерски съвет може да действа. Парламентът ще продължи да приема решения с плаващи болшинства, само че каква ще е политиката на едно държавно управление? Звучи 10% допустимо, само че механически не го виждам. Това сподели за " Твоят ден " Пламена Игнатова от Клуб Z.

По думите ѝ петте целта на Демократична България са обвързани с време. " Показателно е, че в Правна комисия ГЕРБ още веднъж тупаше топката за правосъдната промяна. Опрем ли до правна промяна, стартира да се протака с претекст за разискване и експертност. Тези тематики обаче се разискват от години. Всички декларират, че желаят промени, само че на дейности промяна няма. ГЕРБ не е изчегъртана, може би е раздробена. Те даже ще имат повече депутати, в сравнение с сега. Политическа партия вместо да работи самодейно, тича след събитията и влиза в извинителен режим, и това е един обаян кръг'', разяснява тя.

Според Виктор Иванов от " 24 часа " отворената коалиция е забавно разбиране. " Никак не е допустимо Политическа партия и ГЕРБ да се схванат. Ако Демократична България в действителност предложи държавно управление, има шансове да мине, в случай че Борисов реши, че му е преференциално да има слаб кабинет до локалните избори. Трудното е да се избере такова държавно управление, само че след това пък е почти невъзможно да се махне, тъй като няма да има консенсус, а ще има доста разправии. Без Бойко Борисов няма болшинство, само че и без Политическа партия ГЕРБ не би имала такова ", изясни той.

Иванов счита, че на хората стартира да им писва и предпочтат още веднъж да гласоподават за ГЕРБ.  " Трудно е да се прави прогноза за изборната интензивност. Всяко едно ненадейно събитие може да обърне настройките ", уточни журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР