Така и няма да се откажем да си играем на

...
Така и няма да се откажем да си играем на
Коментари Харесай

Каква е вероятността да се случат апокалиптичните сценарии в игрите на Е3 2018

Така и няма да се откажем да си играем на апокалипсис, най-малко до същинския Край на дните.
Е3 2018 към този момент е в историята, само че усещанията от него остават. Бъдещето наподобява розово с показаните тук заглавия, измежду които се открояват имената на Death Stranding и на новата FIFA, The Last of Us: Part II, The Division II и още много други игри, които ще излязат в близко и малко по-далечно бъдеще (като Ghost of Tsushima, The Elder Scrolls VI и Cyberpunk 2077).

С наличието на водачи, като Ким Чен-ун, които размахват пръст заплашително, до момента в който са подготвени да натиснат „големия червен бутон“, световното замърсяване, свиването на полярните шапки и какво ли още не, апокалиптичните сюжети в последните години не звучат толкоз невероятно, а игровите разработчици и огромните студиа се радват на тази опция и пост-апокалиптичната тематика не е изглеждала в никакъв случай преди толкоз витална.

GameInformer вършат любопитен разбор и подреждат по степен на научна възможност да се случат апокалиптичните сюжети, показани ни в игрите по време на Е3. Е, тя може би не е тъкмо „научна“, само че пък е занимателна като концепция. Ето я и съответната ранглиста.
Fallout 76 – 0.0%
Следващата огромна игра от емблематичната поредност е евентуално най-разпознаваемото заглавие в света на видеоигрите. Студената война е траяла в действителност дълго – до 2077. Само с това изискване, наподобява възможностите да се случи този сюжет е никакъв. И все пак… дали? В последните години, не Изтокът и Западът, само че по-скоро Западът и Русия (да не забравяме и пича със смешната прическа в Пхенян)размахват оръжия и си играят на „моята бомба е по-голяма от твоята бомба“. Ако би трябвало да определим наш благосъстоятелност % на възможност, въпреки и да не претендираме за „научност“ на догатката, то бихме показали нещо от порядъка на 75-80%. А в случай че се доверим на същинските учени и „часовника на апокалипсиса“, нещата наподобяват дори по-зле.
Doom Eternal – 0.00001%
И още веднъж игра на Bethesda. След 300 000 години, изчадията на пъкъла се спускат на Земята, с цел да унищожат до край човек. Няма по какъв начин да не се съгласим тук с GameInformer. Даже може да сложим някоя и друга нула преди единицата. Пък кой знае?
Gears Of War 5 – 0.00003%


Извънземни нападат Земята и вършат опит да ни завладеят. Ако не побързат, може да няма какво толкоз да превземат, в случай че продължим да унищожаваме планетата ни със същата скорост. Но още веднъж, кой знае?! И за какво „извънземните“ постоянно би трябвало да са по облик и сходство на човешките същества? Отново, някоя спомагателна нула не би била непотребна.
Rage 2 – 0.00037%
Ако сте гледали „Лудия Макс“, знаете, че това си е напълно вероятен сюжет за бъдещето. Озверели човешки същества, пустота, дефицит на запаси. Всъщност, не се ли случва и в този момент? Тук несъмнено бихме махнали някоя и друга нула.
The Walking Dead (Overkill/Telltale) – 6%
Лично аз в никакъв случай не съм разбирал този американски мем за зомбитата. Дали не е някаква алегорична репрезентация – на човешки същества, които в даден миг са били лишени от всичко човешко и се държат като зверове. Ако е по този начин, то зомби-апокалипсиса е в действителност изцяло вероятен. Без никакво подозрение! Ако обаче вземем поради буквалистично зомбитата… не, благодаря. Нулите не стигат.
Days Gone – 9%
Вирус визира хора и животни и те озверяват. „Отново, вируси и просвета, само че вирус, който визира хора, мечки, вълци и гарвани е по-малко евентуален от подобен, който визира единствено хора“, разяснява Камдън Джоунз от GI. Няма по какъв начин да не се съгласим.
Dying Light 2 – 10%
И още веднъж, вирус, който лишава хората от всичко човешко. Този път мечовците са пожалени. Приближаваме се постепенно към реализма.
The Last Of Us Part II – 20%
Знаехте ли, че гъбичната зараза в TLOU е нещо действително съществуващо? Разкриват ни го точно GI и Scientific American. Е, може би мравките са най-популярната им жертва, само че тук пък имаме същинска просвета. Или нещо от този жанр.
Metro Exodus – 40%
Ядрен апокалипсис, опустошаващ съветската столица Москва. Разрушение, пустош, злокобни мутирали същества. Артьом! А часовника на апокалипсиса продължава да тиктака и се доближава към сетния час. Дано в никакъв случай не удари среднощ.
The Division 2 – 60%


Каква е вероятността за разпространяването на вирус в пандемия? С пренаселените международни мегаополиси и дефицита на съществени запаси в някои от тях, сюжетът в „Дивизията“ е плашещо действителен, както и хаосът, който би настъпил по-късно. Свидетели сме към този момент нееднократно какво може да аргументи всеобщата неуравновесеност, изключително в актуалния свят.
Sea Of Solitude – 100%


Невероятно красивата игра на Корнелия Геперт и Electronic Arts (излизаща по програмата на компанията EA Originals при започване на идната година) наподобява извънредно художествено достижение. Отделно от това обаче, наподобява ли евентуален сюжета за един свят, надвит от водата? Глобални климатични промени? Тук. Топене на полярните шапки? Тук. Покачващи се равнища на Световния океан? Тук. Липса на действително предпочитание за справяне със обстановката от страна на „силните на деня“? Тук. Може напълно умерено да се солидаризираме с GI.

А съгласно вас? Ако пренебрегнете някои креативен произволи, кой сюжет наподобява съгласно вас най-вероятен. Може да споделите в коментарната секция под сегашния материал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР