Така и не се намериха научни доказателства, че ибупрофен има

...
Така и не се намериха научни доказателства, че ибупрофен има
Коментари Харесай

Проф. Румен Бенчев: Няма доказателства, че ибупрофен има негативен ефект при COVID-19

Така и не се откриха научни доказателства, че ибупрофен има отрицателен резултат при болестта COVID-19. Това сподели проф. Румен Бенчев , експерт оториноларинголог, през днешния ден в радио изявление. Той изясни, че медикаментите от групата на ибупрофена потискат действието на ензима " циклооксигеназа " и по този метод се потиска синтезът на простагландини, които от своя страна предизвикват възпалението, водят до повишение на температурата и болката.

Бенчев сподели още, че при започване на пандемията са се появили и сходни рекомендации да не се употребяват някои от лекарствените средства за лекувания на високо кръвно налягане, като да вземем за пример: ACE-инхибиторите, които също могат да доведат до едно нарастване на ангиотензин конвертиращия ензим и по този метод теоретично да усилят интензивността на вируса.

През март месец се появиха спекулации, че лекарствените субстанции от групата на нестероидните противовъзпалителни като ибупрофена утежняват признаците на COVID-19. Информацията пристигна от френското здравно министерство, само че съвсем незабавно по-късно организации и регулатори като Световната здравна организация и Европейската организация по медикаментите отхвърлиха тези изказвания и споделиха, че ибупрофенът е изцяло безвреден за приложимост при положения на COVID-19.

Специалистът добави, че Световната здравна организация, Европейската организация по медикаментите и Националната здравна организация на Англия са си трансформирали първичните предизвестия за ибупрофен точно с помощта на обстоятелството, че няма налични научни данни за причиняване на щета от страна на ибупрофен при случаите на COVID-19.

По-рано сходно мнение изрази и доцент Марио Милков , който сподели, че ибупрофен е потвърден с десетилетия лекарствен артикул, а спекулациите се зараждат поради неверна интерпретация на думите на лекарите. Според Милков терзания към COVID-19 е обикновено да има, до момента в който не се открие ваксина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР