Така е най-вече в САЩ, докато в Европа личните данни

...
Така е най-вече в САЩ, докато в Европа личните данни
Коментари Харесай

Киберсигурността по голяма грижа за бизнеса от икономиката

Така е най-много в Съединени американски щати, до момента в който в Европа персоналните данни са огромен проблем

Шефовете на американски компании обръщат повече внимание на проблемите с кибернетичната сигурност, в сравнение с възможен стопански спад, сочат данните от изследване на Conference Board измежду 1400 мениджъри на предприятия от всички райони на планетата, написа TechNews.bg. В същото време проблемите, свързани с поддържане неприкосновеността на персоналните данни, не са основни за множеството интервюирани ръководители на компании от Съединени американски щати – те даже не попадат в топ 10 на страховете им, на фона на мощни опасения за сигурността на данните и течове, които могат да обиден непрекъснатостта на бизнеса.

За съпоставяне, обстановката е в Европа, където наскоро влезе в действие регламентът за персоналните данни GDPR, е по-различна – опазването на поверителността на данните е едно от основните терзания на мениджърите на компании.
Като цяло обаче, данните от световното изследване слагат икономическите проблеми (и възможна международна криза) преди всичко измежду паниките на бизнес ръководителите. И в райони отвън Съединени американски щати мениджърите включват въпроса за киберсигурността в трите си най-важни целта. Изключение е Латинска Америка, където в множеството страни киберсигурността не попада в топ 10.

Сред останалите паники на фирмите по света проучването акцентира появяването на нови бизнес модели, съответстващи на проектите за цифрова промяна, и казуса с намирането на гении.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР