Така държавният глава Румен Радев коментира яростните реакции срещу случващото

...
Така държавният глава Румен Радев коментира яростните реакции срещу случващото
Коментари Харесай

Радев: Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата?

Така президентът Румен Радев разяснява гневните реакции против протичащото се в българските служби за сигурност. Повод са свадите с подслушванията на политици, последвалите инспекции и рокадите. По тематиката тази заран от ГЕРБ дадоха брифинг в централата си, на който обявиха, че това е опит да се овладеят службите и мъстити дейности на Радев и Рашков поради триумфа на службите в битката против съветските шпиони.

Президентът не отговори непосредствено за хвърлената топка, само че попита - къде бяха критиците и за какво мълчаха, когато през последните 10 години някогашният министър председател Бойко Борисов " забатачи безнадеждно " интерконектора с Гърция и сега на процедура няма действителна диверсификация.

Радев съобщи - би трябвало да бъде направена щателна инспекция.

" Миналото лято сложи членовете и остриетата на ГЕРБ пред алтернатива - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си министър председател или да го бранят с телата си и да пропаднат дружно с него в бездната на моралния му срам. Виждате резултата от това, че избраха второто ", уточни Радев.

Държавният глава отговори и на изказванията, че служебният кабинет е предизборния му щаб:

" Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е метод на мислене и деяние на предходните ръководещи. Служебното държавно управление има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предходните ръководещи пороци ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР