Така, че далече сме от конфликт, както някои преекспонират някои

...
Така, че далече сме от конфликт, както някои преекспонират някои
Коментари Харесай

Генерал Събев: Провокациите на Беларус към Полша са тревожни, опасни са провокациите и в Черно море

Така, че надалеч сме от спор, както някои преекспонират някои провокации, които се правят към войната с Украйна. Аз смятам, че Украинските въоръжени сили вършат всичко допустимо да спрат съветската окупационна войска, в това число да я изтикат отвън територията на Украйна и този спор по този начин да се каже да утихне в непосредствен или средносрочен проект ", уточни ген. Съби Събев.

 

По думите му, Съединени американски щати изготвя своя тактика за Черно море.

 

" Аз чакам, че и НАТО в скоро време също ще показа Стратегия на сигурността в Черно море, защото на Черно море имаме три съюзни страни от НАТО и тяхната сигурност естествено по никакъв начин не е без значение за Алианса като цяло. Има напрежение в Черно море, поради отцепването на избрани водни пространства от Руската федерация под претекста осъществяване на учения. Те са повече за възпрепятстване износа на Украинско зърно от черноморските пристанища на Украйна и по тази причина те ангажираха и избрани водни пространства от българската черноморска изключителна икономическа зона. Да забележим докога ще продължат тези предизвестия и ограничавания за корабоплаването в тези зони. Ще си проличи някъде към 7-8 август дали ще има ново ограничаване, или Русия ще продължи да блокира тези пространства. Ако тя продължи да ги блокира, значи, че това е сериозна провокация към България най-много, защото засягат нейната изключителна икономическа зона. По Морската спогодба не е нарушаване нито на суверенитета на дадена страна, когато по някаква причина избрани зони от нейната изключителна икономическа зона бъдат лимитирани от корабоплаването в тях, основно заради някакви учения. Така, че остава да забележим Русия дали ще продължи. Но явно е, че това може да се смята като вражески акт към страната - удължаването на тези ограничавания в нейната изключителна икономическа зона ", добави ген. Събев.

Според него, в случай че България стартира сондажни дейности в своята изключителна икономическа зона на Черно море, явно, че едно такова блокиране на водните пространства под предлог на учения, или опасност за корабоплаването, може да попречи на тези действия. " Доколкото знам, България до тоя миг не е почнала някакви проучвателни действия и не стои този проблем, само че евентуално да, могат да пречат ", сподели ген. Събев.

 

По думите му защото те не засягат териториалните води на страната, ние може да засилим морското наблюдаване в Черно море. НАТО към този момент организира такава активност, защото е имало оценка от НАТО за тази провокативна активност на Русия с блокирането на огромни водни пространства, които включват и огромна част от изключителната икономическа зона на нашата страна на база на наблюдението и разузнаването както с морски патрулни самолети и разследващи дронове. Така че НАТО взема ограничения и в случай че обстановката се усложни, тези ограничения ще нарастват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР