Така Барса печели суперкупата на страната за първи път след

...
Така Барса печели суперкупата на страната за първи път след
Коментари Харесай

Барселона размаза Реал Мадрид

Така Барса печели суперкупата на страната за първи път след 2018-а година, като е водач по този индикатор с 14 трофея. Реал е втори с 12.

Отборът на Барселона записа нова запаметяваща се победа над огромния зложелател Реал Мадрид след безапелационно 3:1 във финала за Суперкупата на Испания, който се игра в Рияд. Това е първи трофей за тима без Лионел Меси и дебютен за Чави Ернандес като ментор на каталунците, откакто той застана отпред на отбора преди 13 месеца. Също с него на поста “лос кулес ” разгромиха първенците и през предходната пролет - 4:0 в Мадрид за състезание, предава Спортал.

Финалът в Саудитска Арабия в този момент се трансформира в рецитал на отбора от “Спотифай Камп Ноу ”. Гави вкара за 1:0 в 33-тата минута, а по-късно направи две асистенции към Роберт Левандовски (45’) и Педри (69’). Чак в добавеното време Карим Бензема осъществя за своите. Отделно Лева удари греда при 0:0, а Усман Дембеле пропусна самичък против вратаря при започване на втората част.

Реал се показа извънредно едва, като нямаше удар във вратата чак до 70-ата минута. Карим Бензема пък можеше да се разпише в 18-ата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР