Тъжното е, че малко хора осъзнават какво всъщност причиняват на

...
Тъжното е, че малко хора осъзнават какво всъщност причиняват на
Коментари Харесай

За доброто на животните - не гърмете пиратки!


Тъжното е, че малко хора осъзнават какво в действителност предизвикват на животните. На първо място това е доста огромен стрес, които води до пристъпи на безпокойствие и суматоха при тях. 

Животни, които са били наоколо до пиратки или фойерверки при експлоадирането им, може да страдат от краткотрайна загуба на слуха, пострадвания и контузии по тялото, изгаряния, в това число и на очите, оповестяват от Фондация " Дивите животни ".

В суматохата си домашните любимци могат да станат жертва на пътния трафик. Много от тях  в устрема си да избягат от ужаса се губят по време на разходка. Специалисти споделят, че някои стопани даже давали успокоителни на любимците си, откакто ги подлагали на мощния звук, научи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Травмите от гърмежите се касаят и за дивите животни. Катериците могат да умрат от ярката светлина и непредвидени гърмежи. Някои типове изоставят дребните си по време на шумни събития. Водолюбиви птици умират от усвояване на останки от заря и пиратки паднали във водата.

Не единствено животни на лекуване, а и изцяло здрави, могат да умрат от напрежението. Замислете се!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР