Тъжно е, че не успяхме да се обединим всички около

...
Тъжно е, че не успяхме да се обединим всички около
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Основният проблем за декларацията за войната в Украйна дойде от БСП

Тъжно е, че не успяхме да се обединим всички към декларацията за Русия, тъй като това е война. Не е стеснен спор, а пълномащабна инвазия. Слава богу, успяхме да реализираме конституционно болшинство,191 депутати поддържаха декларацията. Това сподели за Българска национална телевизия Христо Гаджев, народен представител от ГЕРБ.

Гаджев съобщи, че никой не би бил срещу да се помогне на нашите сънародници в Украйна и добави, че главният проблем е пристигнал от Българска социалистическа партия, които са се оповестили срещу глобите за Русия и срещу думата „санкции“.

„БСП желаеха просто да осъдим дейностите. Ние поддържаме държавното управление за дейностите, свързани със отбрана на националния интерес. Дадохме мандат, с помощта на опозицията през вчерашния ден министър председателят отиде в Брюксел с мандат да взе участие в общите решения. Притеснително е, че Българска социалистическа партия даже предложи разделно гласоподаване на точките на декларацията, с цел да не поддържа заглавието, което чу за експанзията на Русия към Украйна и частта за глобите.

Премиерът беше по-адекватен от министъра на защитата в реакциите, които бяха обществени. Дори и когато приемахме декларацията, министър-председателят беше в Народното събрание. Надявам се, че през днешния ден Янев ще каже, че това е война“, добави още Гаджев.

„Финансовият министър Асен Василев сподели, че всичко, което се случва може да промени бюджета. Той към този момент е препоръчан за актуализация. Прогнозите за растежа на цените, за инфлацията, за растежа на Брутният вътрешен продукт, може да са доста по-различни от досегашните. Затова предложихме бюджета да се върне в комисия, само че това не беше прието“, сподели Гаджев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР