Тъжната истина е, че прекарваме много повече време в офиса,

...
Тъжната истина е, че прекарваме много повече време в офиса,
Коментари Харесай

Най-мръсните места в офиса, които бъкат от микроби и бактерии

Тъжната истина е, че прекарваме доста повече време в офиса, където работим, в сравнение с на открито с другари и близки. Свободното ни време е надалеч по-малко, което значи, че живеем в много нечиста с микроби среда през по-голямата част от деня. Защо това е по този начин? Защото офисите, в които работим, са споделено пространство, в което всекидневно се намират доста хора, изключително в по този начин наречените „ open space “ пространства. Това основава предпоставки за невидими замърсявания, които могат да ни разболеят.
Кои са най-мръсните места в офиса, които са средище на микроби и бактерии?

Чашата ви за кафе
Помислете си какъв брой постоянно миете чашата си за кафе с препарат. Бъдете почтени пред себе си и си признайте, че доста постоянно се случва просто да я изплакнете и да я оставите да съхне на бюрото. Какво толкоз може да се случи, нали единствено вие я ползвате, пък и в нея наливате единствено кафе… Истината е, че чашата за кафе на бюрото е котило на микроорганизми и бактерии, които попадат в нея от мръсния въздух в споделените офис пространства. Затова я измивайте с топла вода и препарат всякога, когато я употребявате.

Бюрото ви
Ежедневно на бюрото ви се случват доста неща. Подпирате лакти на него, а както знаем, лактите се подпират неумишлено на доста повърхности в всекидневието, в това число в градския превоз, да вземем за пример. Пипате бюрото с пръсти, оставяте предмети на него. Всичко това основава условия за мощно замърсяване.
Телефонът
Не единствено мобилният ви телефон съдържа повече фекални бактерии от тоалетната. Същото важи и за стационарния телефон в офиса, който се допира от доста хора дневно. Той е безусловно затрупан с бактерии, които не можете да видите, само че които полепват по кожата ви и могат да ви заразят.

Столът ви
Според проучване, оповестено в журнала PLOS One, офис столовете са една от най-мръсните зони в офиса, които могат да ви заразят със съществени инфекции. Веднъж седмично е добре да почиствате стола си най-малко с антибактериална мокра кърпичка.
Клавиатурата и мишката
Клавиатурата и мишката са едно от най-замърсените места в офиса ви, тъй като ги пипате всеки ден и то с мръсни ръце. Дори да измиете ръцете, техниката е примамлива за бацилите поради топлата среда, която предлага. Преди приложимост постоянно ги дезинфекцирайте и мийте ръцете си постоянно.

Бутоните в асансьора
Представете си какъв брой пръсти дневно допират копчетата в асансьора, в случай че постройката, в която работите, е на доста етажи. Сред най-честите бактерии, открити върху копчетата на асансьорите са стрептококите и стафилококите.
Копирната машина
Копирните машини и принтерите се употребяват от доста ръце дневно и също по този начин, като всяка техника основават условия за напредък на микроорганизми. Ако нямате опция да дезинфекцирате копчетата на машината преди всяко прилагане, то най-малко измивайте ръцете си след използването на копира или принтера.

Дръжката на вратата
Входната врата на постройката, както и вратата на помещението, в което вие работите, са две от най-мръсните места в офиса, тъй като също по този начин биват докосвани от работещи и посещаващи постройката. Създайте си табиет да измивате ръцете след допиране на дръжките на вратите или се постарайте по-късно да не докосвате лицето, устните или очите си, с цел да се предпазите от нахлуване на бактерии в организма.
Инфо: az-jenata.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР