Тъжна вест споходи почитателите на поп фолк музиката от 90-те.

...
Тъжна вест споходи почитателите на поп фолк музиката от 90-те.
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина изпълнителят на чалга хита За милиони ня...

Тъжна новина споходи феновете на поп фолк музиката от 90-те. Почина изпълнителят на емблематичната ария " За милиони няма закони, за кокошка няма амнистия ".

Покойният Ивалин Иванов беше част от дует " Симпатяги ", в който пееше дружно с Пламен Капинчев. " Отиде си сътрудника ми и другар Ивалин Иванов. Сбогом, Иво! С теб създадохме незабравими песни, които ще звучат дълго след нас... Почивай в мир, братле ", съобщи прочувствено Капинчев, като не посочи повода за кончината на близкия си човек.

През последните години двамата бяха надалеч от прожекторите на славата. Но не по този начин беше в края на предишния век. Най-известната ария на дуета " За милиони няма закони " излиза през 1997 година и се трансформира в цялостен шлагер. Парчето гърми по кръчми и борси, а Ивалин и Пламен са измежду най-търсените имена за участия. В тези времена основават и другия си шлагер - " Друсан кебап ". През 1999 година дуетът се разделя и се завръща още веднъж през 2002 година когато издават последния си албум " КТви закони, кТви балони ".

" Когато изпяхме песента, бях на 33 година, а Иво е с 8 години по-млад от мен. Аз пишех музиката и текстове на множеството песни, а той и едно друго момче пееха частите. След като ги заведох в " Пайнер " в Димитровград, другото момче не го утвърдиха като глас. Митко Пайнера сподели: " Вие ще бъдете двамата. " Но пък тъкмо това момче беше написало текста на песента. Та той описа по какъв начин с неговия брат във великотърновското село Мерданя откраднали една пуйка, само че ги хванали. Голямо циркулиране паднало по съдилищата и им дали присъда от 6 месеца условно. И всичко това за една пуйка. Песента е написана през 1996 година, тъкмо по време на мутрите и на огромните далавери. Но фразата " За милиони няма закони, за кокошка няма амнистия " е настояща от доста преди този момент - даже съм я чувал остарели хора да я употребяват. В един миг станахме доста известни и хората ни разпознаваха ", описа преди време пред " България Днес " Капинчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР