Таганският съд в Москва наложи трета глоба на Google в

...
Таганският съд в Москва наложи трета глоба на Google в
Коментари Харесай

Руският съд глоби Google с над 50 млн. долара

Таганският съд в Москва наложи трета санкция на Гугъл в размер на повече от 4,6 милиарда рубли (около 51 милиона долара) за " систематично непремахване на погрешна информация за специфична интервенция в Украйна, както и информация, неразрешена в Руската федерация ", оповестява сътрудник на ТАСС. Руските управляващи назовават ​​войната " специфична военна интервенция " (СВО) в Украйна.

П ричината за санкцията са видеоклипове в YouTube, които по-специално съдържат " неточна информация за загубите на съветската войска по време на СВО " , информация за цивилни жертви и проекти за потребление на нуклеарно оръжие, написа ТАСС, базирайки се на материалите по делото.

Интернет-гигантът беше осъден и от съветски съд за издание на " наличие, обвързвано с поощряване на нетрадиционни полови връзки " в YouTube, както и на " екстремистки материали ".

, подложена на санкция за оборот в Русия - т.е. дял от годишните доходи на страната. В края на декември 2021 година същият Тагански съд в Москва я санкции Гугъл със 7,22 милиарда рубли за наново нарушение на рестриктивните мерки за достъп до нелегално наличие.

В средата на юли 2022 година, т.е. след началото на войната в Украйна, същият съд санкции Гугъл с съвсем 22 милиарда рубли. " Роскомнадзор ", който заведе делото, упрекна компанията в разпространяване на погрешна информация за съветската инвазия и материали, " пропагандиращи екстремистки възгледи и идеология на терористични организации ".

Така в този момент наложената оборотна санкция е доста по-малка от първата и втората. Както Би Би Си писа по-рано, съветските управляващи надали ще могат да съберат наложената санкция от Гугъл, защото компанията няма юридическо лице в Русия. Руската Гугъл LLC беше оповестена в неплатежоспособност през октомври тази година.
 Съдът на Европейски Съюз задължи Гугъл да трие потвърдено погрешна информация
Съдът на Европейски Съюз задължи Гугъл да трие потвърдено погрешна информация

Решението е по отношение на " правото на хората да бъдат забравени " онлайн
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР