Таганският съд в Москва глоби Google с 4 милиона рубли

...
Таганският съд в Москва глоби Google с 4 милиона рубли
Коментари Харесай

Москва глоби с 4 милиона рубли Гугъл заради отказ да премахне забранена информация

Таганският съд в Москва санкции Гугъл с 4 милиона рубли (40 000 EUR) за несъблюдение на отговорностите си за ограничение на достъпа до неразрешена информация, заяви аг. ТАСС, цитира Българска телеграфна агенция и Факти.

„ Гугъл LLC. приет за отговорен в осъществяване на административно нарушаване по част 2 на член 13.50 от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация (неизпълнение от притежателя на обществена мрежа на задължението за наблюдаване и (или) предприемане на ограничения за ограничение на достъпа до информация), той е наказан на административна санкция в размер на 4 милиона рубли “, сподели осведомен пред организацията.

От февруари 2021 година Руската федерация има закон за самоконтрол на обществените мрежи, съгласно който платформите са длъжни независимо да разпознават и блокират нелегално наличие. През 2023 година бяха признати промени в Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация, съгласно които обществените мрежи са изправени пред санкции до 8 милиона рубли за неспазване на условията на този закон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР