Таблици, обработвани ръчно и пълни с честно непонятна или трудно

...
Таблици, обработвани ръчно и пълни с честно непонятна или трудно
Коментари Харесай

Проучване: Финансовите отдели на компаниите в региона масово не живеят в това десетилетие

Таблици, обработвани ръчно и цялостни с почтено неразбираема или мъчно използваема от останалите отдели информация. Дигитална инфраструктура, която от дълго време е " отеснява " на потребностите на организацията. Липсващи системи за сигнализиране при разкриване на опасности. Това е действителността в огромна част от фирмите в Югоизточна Европа, излиза наяве от изследването CFO Compass Survey, извършено от консултантската компания PwC измежду финансовите шефове на близо 130 компании, опериращи в над 10 промишлености в България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Черна Гора, Северна Македония, Сърбия и Словения.

Едва 9% от организациите в района дават отговор на критериите за зряла финансова функционалност.
 Vodafone понижава разноските си с €1 милиард посредством
Вторият максимален мобилен оператор в света разкри по какъв начин ще понижи разноските си с €1 милиард

Телекомуникационната компания потегля по нов път

Около 50% от фирмите занапред възнамеряват да подменят системите, с които работят, защото наличните не дават отговор на актуалните им потребности. Около 41% към този момент приспособяват нова цифрова инфраструктура, а по-малко от 10% извличат позитивите от облачните пространства.

Близо 70 на 100 не употребяват изкуствен интелект или машинно образование, а едвам 13 на 100 са внедрили роботизирана автоматизация на процесите.

Това води и до съответни " резултати " - най-добре представящите се компании обработват и синтезират информацията от миналия месец за 2-3 дни с динамични контролни панели и табла за разбор и промяна на параметри в действително време, до момента в който при други процесът лишава по 20 дни, като там отчитането на бизнес представянето се прави със статични таблици, минали през няколко ръчни преработки.

" Информацията, която излиза от финансовите отдели, не всеки път е в налична и разбираема форма, каквато е нужна на другите отдели. Организациите не съумяват да усвоят скритата стойност на работата с транспарантна, четима, навременна информация ", пишат от PwC. По-малко от половината от участниците в изследването дефинират цифровите умения на чиновниците си като приемливи.
 Как цифровизация, нововъведения и резистентност трансформират метода ни на живот и работа
Как цифровизация, нововъведения и резистентност трансформират метода ни на живот и работа

Дигиталните технологии оказват помощ за по-ефективното потребление на запаси като сила

По-малко от 50% от участващите компании са вложили в програмен продукт за бюджетиране и обмисляне, като при 61% от финансовите мениджъри този развой лишава над 30 дни и е придружен от компликации и пропуски - и то без да дава основата на тактика за идващите 1, 2 или 5 години. По-малко от една пета от организациите имат съответна система за сигнализиране при съществуващи опасности или при евентуални благоприятни условия пред бизнеса, излиза наяве от разбора.

" Резултатите от изследването демонстрират нова наклонност, в която ръководителите на финансовите отдели избират да адресират обособени по-малки процеси в ръководените от тях функционалности и да движат трансформацията отдолу-нагоре. Финансовите мениджъри в района дефинират повишението на скоростта на месечно привършване като главен приоритет. Като втора стъпка се адресират тематики с по-висока добавена стойност като качеството на информацията, с която се работи, и процесите по обмисляне и бюджетиране ", пишат още от PwC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР