Табелите с регистрационния номер вече няма да бъдат сваляни от

...
Табелите с регистрационния номер вече няма да бъдат сваляни от
Коментари Харесай

Поправката „Каролев“ спасява номерата при изтекла книжка

Табелите с регистрационния номер към този момент няма да бъдат сваляни от транспортното средство на лидер, засечен с изтекло удостоверение за ръководство на МПС. Досега това нарушаване се приравняваше с ръководство без шофьорска брошура или след приложимост на алкохол.

Новината заяви пред " Флагман” ръководителят на транспортната комисия в Народното събрание Халил Летифов по отношение на признатите през днешния ден промени в Закона за придвижването по пътищата.

Поправката бе гласувана във връзка абсурда с икономиста и политик Владимир Каролев. Той, както и журналистът от Канал 3 Васил Иванов, бяха засечени неотдавна с изтекли шофьорски книжки, за което номерата им бяха свалени от проверяващите органи.

Депутати дадоха обещание да поправят недоразумението и да внесат законова корекция, която влиза в действие след днешното дефинитивно решение на Народното събрание. За това административно нарушение до момента водачите нямаха право да ръководят МПС-то със свалените номера в продъление на 6 месеца.

Оттук нататък водачите с изтекло удостоверение за ръководство ще подлежат единствено на санкция. Регистрационните табели обаче ще се смъкват, в случай че лидерът няма въобще такова удостоверение, разяснява Халил Летифов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР