Табела на входа на плаж Корал Бургаската екоинспекция е извършила

...
Табела на входа на плаж Корал Бургаската екоинспекция е извършила
Коментари Харесай

Екопроверка на Корал не установила нарушения със загражденията


Табела на входа на плаж " Корал "

Бургаската екоинспекция е направила в понеделник инспекция по проблема със заградения плаж " Корал " и не е открила нарушавания, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов пред публицисти. Той уточни, че в региона на Корал има сиви дюни, само че контролът върху тях не е от юрисдикцията на ведомството му, а на кмета на Царево и в случай че той има подозрения, да направи своя инспекция.

" Районната ревизия е правила инспекция и през днешния ден сутринта. Нямаме информация нещо да е нарушено, само че в случай че кметът има потребност от подпомагане, ще го получи “, уточни Димов.

Думите му идват откакто в неделя природозащитници стачкуваха против ограждането от частна компания на близо 120 дка край пясъчната линия, в които попада и единственият път към плажа " Корал ". Хората се оповестиха против застрояване на къмпинг " Корал “, а също и против приемането на измененията в общия организационен проект на Царево, които плануват нови 83 хектара от естествен парк " Странджа " да бъдат застроени.

Теренът е ограден от испанската компания " Ибердрола ", която е негов притежател и твърди, че е подхванала тези ограничения след предизвестие от община Царево, че обстановката с къмпингуващите не би трябвало да се повтаря това лято. Миналата година компанията е платила известни санкции, оповестиха от " Ибердрола ". Оттам допълват, че със слагането на оградата ще бъде спряна амортизацията на земята, породена от дейностите на плажуващите.

Общественият достъп до плажа ще остане отворен, показват от испанската компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР