Та един от тях от известно време обикаля по план

...
Та един от тях от известно време обикаля по план
Коментари Харесай

Танц с Путин ли роди идеята за партия на Пеканов? Кой плаща поредното активно мероприятие?

Та един от тях от известно време обикаля по проект медиите и тръби: Пеканов ще е министър-председател. Пеканов ще е водач на нов политически план. При Пеканов ще отидат доста от поддръжниците на „ смяната “, че и от тези на Демократична България.

Медийният хор, който по сюжет би трябвало да поддържа всяка фалцетна частушка на въпросното лице, запява заедно, мощно и подправено: Инфарктно състояние в редиците на Политическа партия, нова партия ги гълтам. Край на самозванците, идва нова политическа мощ. И още от този жанр.

 

Избирателят не знае (все още) по какъв начин тъкмо се пръкна партията на на Стефан Янев, който забърка субстанцията, какво бе направено по време на изборите и какъв брой струваше това упражнение, с цел да имат на разположение кукловодите индивид за избрани поръчки. Такива опити са скъпи, носят опасности и нерядко нанасят вреди.

Когато обаче парите са непознати, крадени или от рекет – тяхната загуба не води до скубане на коси. Не падат и жертви – в дословния смисъл, както е било преди години.

Провали ли се проект „ А “, се минава към проект „ Б “. Наливат се нови милиони, слагат се цели, сортират се нужните реализатори.

 

Служебният вице-премиер Атанас Пеканов е приветлив, интелигентен, упорит младеж. Очевидно лицето, което използва името му в интродукция на „ профилирана политическа интервенция “, прави това по нечия диктовка – в сходни интервенции соловите осъществявания са изключени. Целта нормално е да се тестват реакциите на останалите политически субекти, на външните фактори с въздействие у нас и на последно място на обществото. Българското общество в никакъв случай не е заемало значимо място в замислите на българското задкулисие. На жителите просто се натрапва някаква концепция и по всевъзможен начин на пропагандата, бива превръщана в нещо значимо и нужно.

Дали това става със единодушието на Пеканов? Най-вероятно. Дали обаче той е наясно защо тъкмо става въпрос? Сигурно приключилият в Австрия и работилият там млад мъж ще се обиди от сходно подозрение, само че по-добре в този момент, в сравнение с след това, когато не се знае…

 

Резервен състезател или прикрито оръжие е икономистът, минал също през Харвард? Зависи от гледната точка. Ако концепцията е да стане лице на нов родолюбив план център-дясно, с цел да се укрепи евроатлантическата структура в България, която има крещяща потребност от непоклатимост – ОК. Но надали е по този начин, още повече, че Пекановата партия, въпреки и неродена, занапред се счита за рожба на президента Радев.

 

Другият вид е да се търси оръжие, което да унищожи „ Продължаваме промяната “, тъй като Петков и Василев не престават антируската линия и твърдата прозападна ориентировка. Освен това настъпаха прекомерно доста и прекомерно огромни ползи на статуквото. Това не се прости. Обединиха против себе си всички, без „ Демократична България “. Затова сега сме очевидци на неистовите старания на ГЕРБ и Борисов да всеят ерес сред Христо Иванов и Политическа партия. Бъдете сигурни, че се употребяват всички хитрини и подлости на дявола, с цел да се реализира задачата.

Ще се налеят милиони, с цел да бъдат размазани водачите на смяната. „ Инвестицията “ ще се избие неведнъж от парите по Програмата за възобновяване и публичните поръчки. Схемата е изпитана: прокурата знае ролята си, участниците са пресметнали дяловете си.

 

Ако сивата стопанска система у нас съставлява една пета от общия дял, то сивата политика е ¾ от тази на ярко. Прозрачността е само пожелание и реплика.

Разиграването на сценката с новия план на Атанас Пеканов е класическо интензивно мероприятие, присъщо на милиционерско-мутренския модел, властващ в публичния ни живот и до през днешния ден. Не се подвеждайте по красивите думи. „ Новичок “ постоянно е употребен под формата на парфюм…

 

Промените ще се случат при всички случаи. Това може да стане по сложен, даже кървясъл метод или по либерален и по съответните правила. Зависи от нас.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Сещам се за една история. През 2018 година тогавашната външна министърка на Австрия Карин Кнайсл се омъжи и подвигна чудна женитба в Грац. Тържеството се трансформира в международна вест, не тъй като булката бе на 53 години и младоженецът Волфганг Майлингер се изпоти три пъти до момента в който се опитваше да е вдигне на ръце, а тъй като в ресторанта „ ненадейно “ се появи съветският президент Путин. Придружаваше го съветски хор, който извърши специфичен привет за младоженците, а булката Кнайсл танцува с Путин. След това му се поклони до земята…

Няма неприятно, ще кажете. Вярно: дамата и индивидът от Кремъл се срещнали преди година, станали другари и той почел сватбата й. Интересното е, че година по-късно, когато Кнайсл напуща държавното управление, внезапно се оказва в борда на съветския колос „ Роснефт “ до май 2022, когато към този момент целият свят осъждаше експанзията на Москва против Украйна.

Не споделям, че тази история има нещо общо с новия политически план, в случай че изобщо съществува подобен. Освен това в случай че някой от участниците в него е танцувал с Путин, това към момента не ни е известно… Но не подценявайте танците – секрети или очевидни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР