т сряда, 24 август, започва поредна акция в София за

...
т сряда, 24 август, започва поредна акция в София за
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ: 1500 коли за скрап са на прицел в София

т сряда, 24 август, стартира поредна акция в София за унищожаване на излезли от приложимост коли, оповестяват от общината. Екипи на Столичния инспекторат ще подвигат коли от улици в кв. " Левски ", кв. " Хаджи Димитър " и кв. " Сухата река " в регион " Подуяне ".

Общо 1419 коли в цяла София са набелязани за унищожаване от експертна комисия. Най-голям брой са те в регионите " Подуяне ", " Младост ", " Слатина " и " Триадица ", съгласно Столичния инспекторат. До момента 240 от тях са преместени непринудено от притежателите им, а 392 коли наложително са извозени до площадка за разкомплектоване, оповестява " Дневник ".

Колата се счита за негодна за придвижване, в случай че са изминали повече от три месеца от валидността на последния годишен механически обзор (ГТП). На предното стъкло се залепва жълт осведомителен стикер и за нейния притежател стартира да тече тримесечен период, в който може непринудено да я реалокира от общинските площи в частен парцел.

Има и още два разновидността: колата да мине на ГТП, или да бъде продадена за скрап. Ако притежателят не направи нищо, след приключването на третия месец екипи на районните администрации и на Столичния инспекторат имат право да вдигнат колата наложително и я откарат на площадка за разкомплектоване. В този случай парите от старите ламарини не се вземат от нейния собственик, а от компанията, която я е извозила за скрап.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР