Т.нар зелени трамвайни релси около столичния Руски паметник ще бъдат

...
Т.нар зелени трамвайни релси около столичния Руски паметник ще бъдат
Коментари Харесай

Проект: Нов софийски парк покрай релсите от Руски паметник до пл. „Македония”

Т.нар зелени трамвайни релси към столичния Руски монумент ще бъдат удължени до пл. „ Македония” и в региона ще се оформи линеен градски парк с велоалея и места за отмора, като това няма да докара до унищожаване на паркоместата там. Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова във „ Фейсбук”.

От думите й излиза наяве, че смяната в плана идва след неуспеха на процедурата за избор на реализатор на ремонта на линията на трамвай №5 и най-рано през април ще има нов опит. Реконструкцията трябваше да се направи от „ Джи Пи Груп”, само че след почналото следствие за злоупотреби с европари компанията разгласи, че се отхвърля.



Така към момента няма цялостна изясненост дали изобщо ремонтът ще бъде изработен и в случай че да – по кое време ще завърши. Трасето от Руски монумент до пл. „ Македония” е в доста неприятно положение с забележими пропадания на релсовия път и паваж, който към този момент е спорен дори за потребление като пешеходна зона.
„ Джи пи груп “ се отхвърля от ремонта на трасето на трамвай №5 Фирмата ще продължи да извършва реконструкцията на ул. „ Граф Игнатиев “, само че ще бъде следена под лупа
Затова и кметът дава обещание на това място да се появят 467 дървета и 3720 кв.м зелени площи. Ще бъдат усъвършенствани и пресичанията на трамвайното трасе от напречните улици.

„ Запазването на броя на местата за паркиране е едно от главните ни условия, тъй като прилежащите зони са строени при започване на предишния век, множеството постройките нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране”, акцентира Фандъкова.

Промените в плана са дело на френското архитектурно бюро „ Вилмот архитекти”, като сходни оферти имаше от цивилен организации още преди съвсем две години и половина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР