Т.нар. криптобанки обикновено са компании, които предоставят услуги, свързани със

...
Т.нар. криптобанки обикновено са компании, които предоставят услуги, свързани със
Коментари Харесай

Експерт по криптовалути: Сравненията на Nexo с One coin и Ружа Игнатова бяха доста крайни

" Т.нар. криптобанки нормално са компании, които дават услуги, свързани със заеми. Те употребяват криптоактиви като поръчителство за даване на заеми на клиенти и в същото време получават финансови средства под формата на криптоактиви от клиенти, на които пък дават някаква рента. " Това изясни пред БНР Владислав Драмалиев, специалист по криптовалути, ръководител на фондация " Битхоуп ".

Този тип компании нормално имат много съществени екипи, свързани с идентификация на клиентите, става въпрос за милиони клиенти, добави той. Nexo е от най-успешните криптоплатформи, които дават заеми на интернационално равнище, посочи специалистът.

" Тя беше най-голямата. Нейните съперници през последната година бяха закрити, банкрутираха на процедура, заради обстоятелството, че не управляваха своето портфолио, парите на клиентите си по верния метод. Голяма част от техните клиенти няма да могат да достъпят до парите си евентуално в никакъв случай. Nexo съумя да преплува бурята от неплатежоспособност, която се случи в криптопространството. Сега виждаме различен вид офанзива против Nexo ", разяснява Владислав Драмалиев.

Сравненията с One coin и Ружа Игнатова бяха много крайни, счита Драмалиев.

В случая с One coin става дума за машинация през цялото време, до момента в който при Nexo това е артикул, който се употребява от милиони хора по света, посочи той. Екипът на Nexo е от експерти. Хората, които работят там, са много читави хора, уточни още специалистът.

Nexo като голяма компания в криптосвета, основана и в България, има 600 чиновници у нас, стана ясно от думите му.

" Няма регулация в Съединени американски щати, и това е огромен проблем за цялата криптоиндустрия, по отношение на това кои криптоактиви съставляват скъпи бумаги или би трябвало да бъдат по някакъв метод контролирани ", акцентира Драмалиев.

Регулацията в Европа влиза в действие през 2024 година и ще има доста повече изясненост подобен вид компании какво могат да вършат, по какъв начин да го вършат и така нататък, сподели в умозаключение той./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР