т миналата седмица Марс вече е ретрограден и едва ли

...
т миналата седмица Марс вече е ретрограден и едва ли
Коментари Харесай

Ретрограден Марс в Овен: Проправяме си път напред без резки движения

т предходната седмица Марс към този момент е назадничав и надали някой се съмнява в това. Емоциите ексалираха на 9 и 10 септември, когато планетата беше в своята стационарна фаза /моментът преди символичното превръщане, когато планетата наподобява неподвижна/ и в този момент към този момент осъзнаваме, че би трябвало да работим на вътрешен проект с мощна сила на Овена. Тази година Марс ще бъде назадничав от 10 септември до 13 ноември – време, в което евентуално нещата няма да се случват от първия път, а битката с автоагресията или несъразмерната мощ ще бъде по-честа от нормално.

Важно е да си напомним какво по същността си носят интервалите на ретроградно придвижване – без значение за коя планета приказваме, най-важното е да осъзнаем, че това е време за интроспектвен метод. Препоръките да не се подписва документ на назадничав Меркурий или да не се вършат разкрасителни процедури по време на ретроградна Венера целят да се избегне следствието от нашето нехайство, само че те не са най-същественото. Ретроградните интервали желаят да ни кажат нещо доста по-важно и то е да се вгледаме надълбоко в себе си и да преформулираме своите въпроси по отношение на връзката, любовта към себе си и другите и другите тематики, за които планетите дават отговор. В избрани интервали е нужно съзнанието ни да проработи на друга периодичност, с цел да може да осмислим света и нашето място в него, да разберем кои модели към този момент не работят и какво би трябвало да променим.

Ако желаете да научите още за вашия хороскоп, вижте.

Какво е посланието на ретроградния Марс? Планетата, която постоянно е самодейна, динамична и борбена насочва вниманието към вътрешната динамичност – там, където бушуват стихии, неразрешени комплекси и стаена експанзия. Всичко това е допустимо да се усети в връзките, работния проект и силата на тялото ни.

Да преработим напрежението

Възможно е в този миг да се сблъскаме с всичко, което не съумяваме да изразим и което „ складираме “ някъде в съзнанието – от време на време това може да бъде обстановка, която някой различен да изиграе вместо вас. Обръщам внимание и на психическите процеси, тъй че да бъдем наблюдателни да се оправяме по-лесно със протичащото се:

Автоагресия – опитвайте се да изговаряте всичко, което заслужава да бъде трансформирано през думите. По този метод то ще бъде модифицирано и на прочувствено равнище.

Потискане, незаинтересованост, меланхолия – постоянно тези положения могат да пораждат от чувство за изтощение. Нека използваме интервала да разберем кой механизъм задвижва това положение, има ли модел, който се повтаря.

Нервност, експлоадиране – Марс е назадничав в Овен, което прави въздействието на планетата още по-силно и темпераментно. Изразходвайте непотребната сила в дълги разходки или други интензивности /нека не бъдат прекомерно рискови/.

Доминиращо държание – допустимо е в интервала да усетите нужда да водите борби или да се фиксирате в „ поправянето “ на връзки. Направете предоговаряне и обърнете внимание на функциите. Чия воля диктува връзките?

Новите-стари планове

Ролята на Марс е основна за задвижването на всички процеси в материалния свят. Именно тази планета ни дава подтик да стартираме нещо ново и да превърнем в действителност всички тези фантазии и хрумвания, които витаят във въздуха. Разбира се, има доста други фактори като неизменност и непоклатимост, в които вземат участие и други планети, само че Марс е оня, който ще каже: “да го създадем! “.

Сега обаче е допустимо да усетим липса на тази разпоредителност и да изберем различен по-търпелив и деликатен метод. Независимо коя е повода – не е време за внезапни придвижвания. Възможно е нашата проактивност да придобие образ на накриво огледало и въобще да не бъде разбрана – по тази причина и в този интервал е по-добре да не започваме нови неща, които ще костват ангажименти и може би ненужно напрежение. Периодът обаче е подобаващ да се върнем към нещо остаряло и незавършено, за което сме имали опция да помислим. Може би в този момент ще намерим верния път за реализацията на плана. Ако въпреки всичко решим да предприемем нови стъпки, дано използваме тактиката на наблюдението – допустимо е да има доста промени, които не сме очаквали и след това ще би трябвало да включим в по-голямата картина.

За тялото и връзките

По време на ретроградния Марс откриваме две неща – изпитваме мощно предпочитание да се върнем и да „ изправим “ остарели връзки и връзки и по едно и също време с това влагаме толкоз сила във всичко, че сме склонни на цялостно безсилие. Коментирам дружно двете тематики, тъй като ретроградният Марс носи този мощен интензитет и фрустрация на вътрешен проект, които могат да ни тласкат към прекомерно прочувствени решения. Физическото безсилие тук може да е значително подбудено от психическо и прочувствено напрежение. Не прекалявайте и не изпитвайте силите си – действайте умерено и използвайте практики, които ви основават темп. Периодът е подобаващ за връщане към остарели връзки, само че не „ поправянето “ им, а смяната ще бъде тази която ще ви води напред към по-добра връзка.

Използвайте интервала, с цел да опознаете своите импулсивни реакции, блокажи, воля, кураж и несъмнено – пътищата, по които би трябвало да вървите, с цел да се чувствате уравновесени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР