СЗО свиква специална среща в петък за новия COVID вариант,

...
СЗО свиква специална среща в петък за новия COVID вариант,
Коментари Харесай

СЗО свиква специална среща в петък за новия COVID вариант, открит в Южна Африка

СЗО привиква специфична среща в петък за новия Коронавирус вид, открит в Южна Африка

Англия слага ЮАР и още 5 страни в района в аления лист

Световната здравна организация (СЗО) насрочи специфична среща за петък, с цел да разиска новия вид на Covid-19, открит в Южна Африка, заяви БНР.

" Все още не знаем доста за този вид. Това, което знаем е, че този вид има огромен брой разновидности. И терзанието е, че когато имате толкоз доста разновидности, това може да окаже въздействие върху това по какъв начин се държи вирусът ", съобщи техническият началник на СЗО за Covid-19 Мария ван Керхове.

По-рано денем южноафрикански учени обявиха, че са разкрили нов вид на ковид с огромен брой разновидности и настояват, че точно той е виновен за повишаването на инфекциите в страната.

Междувременно министърът на опазването на здравето на Обединеното кралство Саджид Джавид разгласи, че Южна Африка и пет други африкански страни ще бъдат сложени в аления лист на Англия за пътешестване заради новия вид на Covid-19, който беше открит на африканския континент.

" От на следващия ден на обяд шест африкански страни ще бъдат добавени към аления лист, полетите ще бъдат краткотрайно неразрешени, а пасажерите от Обединеното кралство би трябвало да се слагат под карантина “, написа Джавид в " Туитър ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР