СЗО призова болните от маймунска шарка да избягват контакт с

...
СЗО призова болните от маймунска шарка да избягват контакт с
Коментари Харесай

Първи случай на предаване на маймунска шарка от човек на куче!

СЗО прикани болните от маймунска шарка да заобикалят контакт с домашните си любимци, откакто в Париж беше регистриран първи случай на предаване на болестта от човек на куче.

Новината за предаването бе обявена предходната седмица в научното издание " Лансет “. В обява там се споделяше, че двама инфектирани мъже са предали вируса на тяхното куче в Париж.

" Това е първи обявен случай на предаване от човек на животно на вируса и ние мислим, че за първи път куче се заразява “, разяснява пред публицисти Розамунд Луис, отговаряща по техническите въпроси към СЗО, свързани с маймунската шарка.

Тя добави, че специалистите си дават сметка за теоретичните опасности от този вид предаване на вируса и знаят, че организациите за публично опазване на здравето към този момент са предизвестили инфектираните хора да стоят настрани от домашните си животни.

Луис акцентира, че " ръководството на отпадъците е от значително значение за понижаване на риска от болест “ на гризачи и други животни отвън дома и акцентира, че когато един вирус премине бариерата сред типовете, това поражда неведнъж безпокойствие по отношение на от разновидност, която да е вероятно по-опасна. Но Луис добавя, че на този стадий нищо не разрешава да се каже, че подобен е казусът с маймунската шарка.

" Сигурно е обаче, че щом вирусът се реалокира в друга среда, касаеща друга популация, то явно има опция той да се развие друго и да мутира друго “, предизвести тя и добави, че главното безпокойствие касае животните, които живеят отвън дома. " Най-голямата заплаха идва, когато вирусът се движи в една дребна популация от бозайници с огромна плътност на животни. При процеса, при който едно животно заразява последващо, а след това и последващо, и последващо, ние виждаме бързата еволюция на вируса “, добави тя.

Според данни на Организация на обединените нации в света има 31 665 случая на маймунска шарка, от които 12 с съдбовен край.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР