СЗО предупреждава за заплаха от глад в Газа заради израелските

...
СЗО предупреждава за заплаха от глад в Газа заради израелските
Коментари Харесай

СЗО предупреждава за заплаха от глад в Газа заради израелските бомбардировки

СЗО предизвестява за опасност от апетит в Газа поради израелските бомбардировки Тедрос Адханом Гебрейесус предизвести за иден апетит в линията Газа заради бомбардировките на израелската войска. Той разгласява съответното изказване в X (бивш Twitter).

Той означи, че „ в Газа се задава апетит заради продължаващите бомбардировки “. „ Недостигът на храна и заболяванията изтезават популацията в района. Необходими са незабавни съгласувани дейности, с цел да се обезпечи бърза доставка на храна и медикаменти и да се защитят лечебните заведения от нахлуване, тъй че здравните служащи да могат да се грижат за пациенти, отслабени от апетит, заболявания и пострадвания “, сподели той Гебрейесус.

Той още веднъж прикани за „ неотложно преустановяване на огъня и даване на достъп на филантропични организации “ до територията на палестинския анклав.

На 24 март генералният комисар на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA) Филип Лазарини съобщи, че управляващите на еврейската страна към този момент няма да разрешават на филантропични конвои да влизат в северната част на Газа. Според него „ израелските управляващи са уведомили Организация на обединените нации, че повече няма да утвърждават влизането на каквито и да било хранителни конвои в северната част на анклава “.

Припомняме, че съгласно Интегрираната подредба на продоволствената сигурност (IPC) до юли 1,1 млн. поданици на Газа са застрашени от пагубна продоволствена неустановеност

Бенямин Нетаняху съобщи, че е подложен на „ неудобен “ напън от страна на някои от най-верните другари на Израел, откакто водачът на болшинството в американския Сенат от еврейски генезис Чък Шумър прикани за предварителни избори, а президентът Джо Байдън упрекна Нетаняху, че нанася повече щета, в сравнение с изгода на страната си. Нетаняху е прав, несъмнено, че израелците сами вземат решение кого да изберат и по кое време да го създадат. И въпреки всичко на този стадий дипломатическият протокол наподобява като записка под линия – и най-малкият проблем на министър-председателя, в случай че допусне гладът да се настани в Газа.

Източник – Тwitter /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР