СЗО идентифицира четири обезпокоителни нови варианта на COVID-19. Това каза

...
СЗО идентифицира четири обезпокоителни нови варианта на COVID-19. Това каза
Коментари Харесай

Проф. Мурджева: Има риск ваксините да не са напълно ефективни срещу новите варианти на COVID-19

СЗО разпознава четири притеснителни нови разновидността на COVID-19. Това сподели в ефира на " Твоят ден " основният координатор на експертния съвет по клинична имунология проф. Мариана Мурджева. По думите й при всички вируси обичайно настава разновидност, което обаче крие риск имунизациите да не бъдат изцяло ефикасни против тях.

" Ваксинирането потвърди, че има успеваемост при Делта разновидността към 66 %, за разлика от резултата при предходните разновидности на вируса. Предизвикателството пред фирмите-производители на ваксини е точно това. Да съумеят да трансформират формулата на препаратите по този начин, че да са ефикасни против новите разновидности ", изясни тя.

Проф. Мурджева е безапелационна, че не е нужно основаването на нови ваксини.

Относно утвърдената имунизацията на деца от 5 до 11 години тя предложи родителите съществено да помислят да го създадат.

" Доказано е към този момент, че и децата популяризират вируса. Няма опасения за странични резултати при децата, те са същите като при възрастните. Могат да се появят температура, мускулна болежка, главоболие ", сподели още проф. Мариана Мурджева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР