СЗО активирала мрежата си от спешни медицински екипи, за да

...
СЗО активирала мрежата си от спешни медицински екипи, за да
Коментари Харесай

СЗО активира мрежата си от спешни екипи за ранените в Турция и Сирия

СЗО задействала мрежата си от незабавни медицински екипи, с цел да помогне на засегнатите хора в Турция и Сирия от двете съдбовни трусове от над 7-ма степен по скалата на Рихтер, станали през днешния ден. Това заяви генералния шеф на международната организация доктор Тедрос Адханом Гебрейесус в Туитър.

„ Екипите ще оказват незабавна помощ за ранените и най-уязвимите, наранени от земетресението. Мислите ни са със фамилиите, изгубили обичните си “, добави той.

Президентът на Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (AFAD) Юнус Сезер разгласи, че броят на хората, които са изгубили живота си при земетресенията в Кахраманмараш, е достигнал 1121 души. Загиналите общо в двете страни към този момент надвишава 1800 души.

СЗО чака забележителен скок в броя на починалите след двете огромни трусове. „ Мисля, че можем да чакаме броят на смъртните случаи да се усили доста “, сподели Рик Бренън, районен шеф за незабавни случаи на СЗО за Източното Средиземноморие, представен от „ Ройтерс “. „ Има доста сривания на здания и смъртността ще се усили доста към епицентъра на земетресението “, сподели той.

Междувременно Турция изиска и от НАТО медицински екипи, съоръжение за незабавна помощ, разнообразни звена за търсене и избавяне, както и " изцяло оборудвани полеви лечебни заведения, устойчиви на рискови метеорологични условия “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР