Сьомгата е една от най-популярните и обичани риби в кулинарията.

...
Сьомгата е една от най-популярните и обичани риби в кулинарията.
Коментари Харесай

Перфектната сьомга на скара - с един лесен трик

Сьомгата е една от най-популярните и обичани риби в кулинарията. Това евентуално се дължи и на обстоятелството, че е бърза и лесна за подготвяне, изключително в случай че знаем по какъв начин да я създадем. Но, сходно на всяко просто нещо, е належащо да имаме малко, само че потребни знания.
 Сьомга, готвене и за какво да не махаме кожата на рибата
Защо да не махаме кожата на сьомгата

Всяка част от тази риба може да се употребява

Сьомгата на скара ще стане доста по-крехка и сочна, и няма да залепне за тигана, в случай че преди този момент сме я подложили на една малко известна отвън кулинарните среди процедура. TheKitchn ни просветляват каква тъкмо е тя.

, без значение дали употребяваме филе или котлет, би трябвало да бъде маринована преди печенето. За задачата просто разтваряме 22 г сол на 2 чаши студена вода - количеството е належащо за към 500 г сьомга. При по-голямо количество риба, усилваме и маринатата.
 Снимка 343255

Трябва да разбъркаме добре, с цел да се разтвори солта, след което слагаме частите риба в маринатата и прибираме в хладилника за 45 минути. След това вадим сьомгата, подсушаваме с домакинска хартия и сме подготвени да я обърнем на тигана.

Можем да го създадем, като постави малко лой в него. Не солим обаче - маринатата е била задоволителна сьомгата да се осоли, както и да остане сочна при печенето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР