Сякаш неусетно, но и настоящата 2019 г. е на път

...
Сякаш неусетно, но и настоящата 2019 г. е на път
Коментари Харесай

Animal Rescue Sofia, Живи планини, Сдружение Синдром на Даун България - календари с кауза за 2020 г.

Сякаш незабелязано, само че и актуалната 2019 година е на път да завърши. Затваряме последната страница от остарелия календар и без да се усетим, към този момент сме почнали да вършим равносметки, да си слагаме нови цели и да гоним смели фантазии.

И въпреки да сме си поискали нов смарт телефон за Коледа, който има многообразие от приложения за увещание на всичко, положителните остарели хартиени календари, които висят на стените, като че ли постоянно ще са на мода. Но за какво да не бъдат хем красиви, хем потребни... хем с добра идея. Нашите три вдъхновяващи български календара за 2020 година имат всичко изброено в едно.

Календарът на " Сдружение Синдром на Даун България "

" Синдром на Даун България " се ражда преди 10 години като съдружие на родителите на деца, страдащи от тази генетична особеност. Основната им цел е да се борят за разрушаването на отрицателните стандарти, превъзмогването на предразсъдъците и оборване на митовете, наслоени в общественото пространство към опциите и спецификите на хората със Синдрома, с цел да могат децата да имат почтено бъдеще и да разпростират оптимално неповторимите си човешки качества.

Хората от сдружението работят напълно на доброволчески и благотворителен принцип за възстановяване на отношението и консолидираното на децата със Синдром на Даун в обществото, като построяват техния положителен облик с информационно-образователни акции, част от които е и авторският им календар.

Той се ражда в края на 2012 година Няколко години на календарите децата са снимани до известни български артисти, артисти, водещи, спортисти, а последните няколко издания са без звездно наличие. Календарът за 2020 година е даже още по-специален, тъй като е и същинско произведение на изкуството. Имаме 13 акварелни портрета, дело на Бояна Петкова, " изпълнени с такава душа и нарисувани с невероятна любов ", както споделят от сдружението.

Средствата от закупуването на календара отиват за основаване на първия за България Даун Синдром Център за деца и младежи.

Календарът " Живи планини "

" Чрез този календар се пробвам да споделя с вас душата на планината, по този начин както аз съм я видял и по този начин, както тя ме е докоснала. Сложна, сложна, несигурна, студена, свирепа и излъчваща онази мощност, която кара Вселената непрекъснато да се уголемява ", споделя основателят на " Живи планини " Бранислав Бранков.

Затова и в календара няма да забележим баналната планина " като от картичка ", а една динамична палитра от условия и прекарвания, която думите се провалят да обзет и по тази причина приказват запечатаните моменти. " Живи планини " се състои от 13 огромни фотоси - 12 за всеки месец и една за корицата. Под всяка фотография Бранислав Бранков е споделил къса история от снимането на фрагмента.

И тази година 33% от цената на всеки продаден календар ще бъдат дарени на Chili Peppers / Люти чушки - една концепция без бюджет и без комерсиален интерес, която твори положително, помагайки на деца от фамилии на прага на бедността и деца в риск от лишаване от фамилната им среда и предоставяне за осиновяване или приемна грижа.

Децата, изложени на риск от липса на родителска грижа в България са повече от 4000 и множеството от тях не са сираци.

Календарът на Animal Rescue Sofia

От години Animal Rescue Sofia се пробва да помогне с всички сили за решаването на казуса с бездомните животни. Неправителствената организация няма бюджет от Общината, страната или от организации в чужбина, а се устоя напълно и единствено от дарения. Всяка година те оказват помощ на стотици кучета освен да оцелеят, само че и съумяват да намерят топъл и любящ дом на множеството от тях.

Wings Creative Studio, които основават календара за новата, само че и за миналите девет години, са техен сътрудник и другар. Креативното студио работи непринудено без възнаграждение и оказва помощ с каквото може на Animal Rescue Sofia за идеята по спасяването на бездомните животни.

Идеята с календарите стартира като самодейност на Wings Creative Studio, която Animal Rescue Sofia одобряват с удоволствие. Животните от всеки календар през годините се осиновяват доста бързо, а всички събрани средства от продажбата на календарите отиват за потребностите на приюта.

И по този начин за десети път календарът за 2020 година е основан с любов и гений от девойките от Wings и за десети път негови фотомодели са кучета от подслон " Фермата " - тъкмо тези, на които оказваме помощ, когато си вземем календар. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР