Сякаш беше преди цяла вечност, когато Lenovo представи за първи

...
Сякаш беше преди цяла вечност, когато Lenovo представи за първи
Коментари Харесай

Революционно: Първият компютър със сгъваем екран вече е на пазара

Сякаш беше преди цяла безкрайност, когато Lenovo показа за първи път своя сгъваем модел ThinkPad X1 Fold по време на ревюто за потребителска електроника през януари.

Сега - осем месеца по-късно, първият компютър в света със сгъваем екран към този момент може да се поръчва авансово, като цените стартират от 2 499 $.

Спецификациите на X1 Fold не са се трансформирали от представянето му до момента. Той разполага с 13.3-инчов еластичен OLED екран, който е тъчскрийн (резолюция 2 048 x 1 536 пиксела) и може да се разделя на два 9.6-инчови екрана, когато се свие, с 5-мегапикселова инфрачервена HD камера.

Мястото за писалката Lenovo Mod Pen, което в началото беше на калъфа на Fold, в този момент е преместено на клавиатурата Mini Fold. Ако смятате, че високата цена на X1 Fold значи, че тези аксесоари са включени в нея, би трябвало да знаете, че не са.

Те могат да се поръчат в комплект с X1 Fold за 2 799 $, или всяко от тях да се купува поотделно. Писалката коства 99 $, а клавиатурата 229 $.

X1 Fold разполага с два USB-C врата, Dolby представители и място за SIM карта. За потребителите, които имат 5G покритие, X1 Fold поддържа sub6Ghz честотна лента.

Когато е разгънат изцяло, X1 Fold може да се употребява като общоприет таблет. Ако бъде прегънат леко, той може да бъде употребен като два екрана за две приложения по едно и също време.

След като бъде прегънат изцяло на половина, в долния край се появява тъчсакрийн клавиатура, която освобождава горната половина, която може да се употребява като екран.

Ако обаче ви е по-удобно с физическа клавиатура, нямате друга алтернатива, с изключение на да прикачите Bluetooth клавиатурата към долната част на екрана. Ако желаете да се възползвате от целия екран, можете да закрепите X1 Fold на стойката му и да поставите клавиатура пред него.

От Lenovo са се постарали с задоволително защитни функционалности, само че следва да се види какъв брой ще е устойчив сгъваемият екран.
X1 Fold употребява Intel Core процесор с технологията Intel Hybrid. Устройството също по този начин се предлага с видео карта Intel UHD Gen 11, 8 гигабайта памет и до 1 TB супер бърза памет за предпазване.

Устройството ще се предлага с операционна система Windows 10 Pro, която е усъвършенствана особено за него.
От Lenovo настояват, че 50-ватова батерия на X1 Fold може да издържи до 11 часа при цялостно зареждане. Тя се предлага със адаптер, който поддържа бързо зареждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР